Ο σκοτεινός Σώρρας και το… χρυσάφι του Γιαμασίτα

Ήταν κάπου στο 2009-2010 όταν κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης -κυρίως ιστοσελίδες από την Αχαΐα- ξεκίνησαν να γράφουν με πηχυαίους τίτλους για έναν άνθρωπο με αμύθητη περιουσία και χρυσές μετοχές, που υποσχόταν να σώσει την Ελλάδα από το χρέος.

Τότε σε πολλούς ίσως φαινόταν κάπως ενδιαφέρον, αστείο ή γραφικό, μα σίγουρα ακίνδυνο εγχείρημα.

Λίγα χρόνια μετά, ωστόσο, το ιδιότυπο «κίνημα» του Αρτέμη Σώρρα αριθμεί 200 –έως και 250, σύμφωνα με τους ίδιους – γραφεία (όλα ως ξεχωριστές ΜΚΟ που υπάγονται στα… κεντρικά!) σε όλη την Ελλάδα, με τα μέλη-συνδρομητές, σύμφωνα με πηγές της «κυριακάτικης δημοκρατίας», να έχουν ξεπεράσει το φράγμα των 7.000 ατόμων, δίχως σε αυτά να προσμετρώνται οι μη εγγεγραμμένοι υποστηρικτές.

Μια ομάδα χιλιάδων πολιτών, που ακολουθεί τυφλά και στηρίζει οικονομικά την ηγεσία της «Ελλήνων Συνέλευσις», ήδη αρνείται να καταβάλει φόρους και εισφορές και κινδυνεύει άμεσα να έρθει αντιμέτωπη με τις Αρχές για ένα όραμα που πηγάζει από πλαστά έγγραφα και… δοξασίες.

Και όλα αυτά με την πρωτοφανή ανοχή της ελληνικής Δικαιοσύνης και των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών.

Η εμφάνιση

«Ο Σώρρας εμφανίστηκε το 2009, παντελώς άγνωστος πρωτύτερα, με την ιστορία της Τράπεζας της Ανατολής (σ.σ.: οι τέσσερις μετοχές των 670 δισ. ευρώ που… κατατέθηκαν στη Γ’ ΔΟΥ Πατρών).

Πρόκειται για μια πραγματική υπόθεση για την Εθνική Τράπεζα, καθώς ασχολούμαι –και αρθρογραφώ σχετικά- με την Τράπεζα της Ανατολής από το 2000.

Για δύο περίπου χρόνια έλεγε τα ίδια και τα ίδια, ώσπου, το 2011, βγήκε στην εκπομπή «Ζούγκλα» και άρχισε να υποστηρίζει τερατώδη πράγματα.

«Τότε ήταν η πρώτη φορά που επικοινώνησα με αυτή την ομάδα ανθρώπων» εξηγεί στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο δημοσιογράφος, οφθαλμίατρος Λευτέρης Ρήνος, που παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του «φαινομένου Σώρρα» από την απαρχή του.

«Προσπάθησα να τους εξηγήσω πως όσα λένε και υπόσχονται δεν ισχύουν, έστω ότι δεν βγαίνουν τα μαθηματικά. Έλαβα τότε μια απάντηση στην οποία με χαρακτήριζαν πράκτορα και πολλά ακόμη συναφή κοσμητικά» προσθέτει.

Λίγο αργότερα, καθώς τοποθετήθηκε επίσημα και η Εθνική Τράπεζα, ο ψευδής μύθος με την Τράπεζα της Ανατολής… καταρρίφθηκε. «Τότε εμφάνισε τα πλαστά χρεόγραφα εξ Αμερικής, που κατά τον ίδιο ήταν αξίας 600 δισ. δολαρίων».

Πρόκειται για χρεόγραφα που προέρχονται από τον Στίβεν Λούις Βόζνι, έναν Αμερικάνο δικηγόρο που το 2000 σκέφτηκε ότι μπορεί να βγάλει χρήματα αν θεωρηθεί το όνομά του… εμπορικό σήμα.

Επομένως, για κάθε επιστολή που του απηύθυναν (π.χ. τράπεζες, εφορίες και άλλες Αρχές), τους έλεγε: “Σας ευχαριστώ για το γράμμα. Μου χρωστάτε 500.000 δολάρια”. Έπειτα, για κάθε δημοσίευση της υπόθεσης και του ονόματός του πολλαπλασίαζε τις “οφειλές”.

Και καθώς στράφηκαν και δικαστήρια εναντίον του, δηλαδή και κρατικές υπηρεσίες και λειτουργοί, άρχισε να μιλά για κρατικές “οφειλές”.

Στη συνέχεια ξεκίνησε να κόβει και μονομερείς συναλλαγματικές, ενώ κατόπιν άρχισε να… πουλάει ποσοστά από την πίτα, δήθεν, των κερδών σε ενδιαφερομένους.

Ένας από αυτούς ήταν ο Αρτέμης Σώρρας, στον οποίο το 2012 –και ενώ ο Βόζνι δικαζόταν για απάτη- μεταβίβασε τα δήθεν χρεόγραφα» τονίζει ο Λευτέρης Ρήνος.

Ήταν πλαστά

Τα χρεόγραφα αυτά, όμως, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ήταν καταφανώς πλαστά και δεν θα αναγνωρίζονταν ποτέ από τις αμερικανικές Αρχές.

Τότε ο Αρτέμης Σώρρας ξεκίνησε άλλους τρόπους για να στηρίξει την… καμπάνια του.

«Βρήκε δύο επιχειρηματίες από τον Καναδά. Ο ένας εξ αυτών, μάλιστα, Έλληνας, είχε καταδικαστεί για την ίδια απάτη.

Αργότερα όμως, μαζί με έναν συνεργάτη του, ήρθαν στην Ελλάδα και εμφανίστηκαν στα δικαστήρια υπέρ Σώρρα, με τον πρώτο να λέει ότι είναι εκπρόσωπος της Τράπεζας του Μόντρεαλ και τον δεύτερο να βεβαιώνει “ναι, είναι επιφανής τραπεζίτης”» υπογραμμίζει ο κ. Ρήνος.

Σύμφωνα με την έρευνα του Λευτέρη Ρήνου, κατέθεσαν τότε και δήθεν αποδείξεις ότι τα χρήματα πέρασαν σε μια καναδική εταιρία, που όμως ήταν η εταιρία των… ίδιων απατεώνων! «Μετά, με νέο πληρεξούσιο, τα δήθεν, 600 δισ. πέρασαν σε αγγλική εταιρία και το 2012, με ένα ακόμη πληρεξούσιο, περιήλθαν στον Σώρρα.

Η πλάκα είναι ότι η αγγλική εταιρία είχε τερματίσει τις εργασίες της το 2011…» αναφέρει.

Καθώς και η δεύτερη απόπειρα για τη… σωτηρία της Ελλάδος απέτυχε, η παρέα του Σώρρα εφηύρε ένα νέο κόλπο που οδηγεί στο… κρεσέντο: «Στράφηκε τότε στα παγκόσμια… καταπιστεύματα, οι αρχικοί λογαριασμοί των οποίων, όπως λένε οι δικοί του, προέρχονται από τον θησαυρό του Ιάπωνα στρατηγού Γιαμασίτα, που διαφυλάχθηκε από τον πεθαμένο και πλέον θαμμένο πρώην δικτάτορα Φέρντιναντ Μάρκος, ενώ οι λογαριασμοί στα “έγγραφα” να ανήκουν σε πεθαμένους ήρωες των Φιλιππίνων και σε άυλα όντα»…

Ο ίδιος ο Σώρρας, όπως διευκρινίζει ο κ. Ρήνος, λέει στα μέλη του ότι έχει πρόσβαση στο χρυσάφι του Γιαμασίτα αξίας –μόνο για την Ελλάδα- που υπερβαίνει τα 115 τρισ. ευρώ, καθώς κατέχει το δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διαβάστε επίσης:

Ο ALPHA για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews για τον Σώρρα – ΒΙΝΤΕΟ

Ανασύρονται από το αρχείο όλες οι δικογραφίες που αφορούν στον Σώρρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ