Έτσι έφτασαν στη σύλληψη της Πόλας Ρούπα – ΦΩΤΟ

Συνελήφθη η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη.

Η Πόλα Ρούπα συνελήφθη σε σπίτι στην Ηλιούπολη, όπου διέμενε με το ανήλικο παιδί της, και μεταφέρθηκε στα κεντρικά της αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή της βρέθηκε και ένα πιστόλι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, μαζί με την 48χρονη συνελήφθη και μια 25χρονη για υπόθαλψη, καθώς τη φιλοξενούσε στο σπίτι της, και οι δύο συλληφθείσες έχουν οδηγηθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Για τη σύλληψη του ηγετικού στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Πρωινές ώρες σήμερα, 5/1/2016, συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η 48χρονη αναζητούμενη Πόλα Ρούπα, διωκόμενη με δικαστικές αποφάσεις ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Επίσης συνελήφθη και μία 25χρονη ημεδαπή που την υπέθαλπτε. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Το σπίτι

Σε αυτό το σπίτι, στην οδό Ζαΐμη, στην Ηλιούπολη έμενε για περισσότερο από έναν χρόνο η Πόλα Ρούπα, μαζί με το παιδί της.

Στη φωτογραφία φαίνεται η μονοκατοικία που έμενε η Πόλα Ρούπα και η οποία βρίσκεται πίσω από το δέντρο όπου βρίσκεται σταθμευμένο το λευκού χρώματος όχημα.

Το σπίτι είναι 25 λεπτά μακριά από την κεντρική πλατεία Ηλιουπόλεως.

 

Νέες εικόνες από την επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη της Ρούπα

Σε διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο εισέβαλε η αστυνομία, όπου συνέλαβε μια 25χρονη γυναίκα με την κατηγορία ότι υπέθαλπε την Πόλα Ρούπα.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν 15 αστυνομικοί.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Από τον Ιούνιο του 2012 αναζητούνταν η Πόλα Ρούπα

Από το πρωί της Πέμπτης ένα από τα πλέον καταζητούμενα πρόσωπα, η 48χρονη Πόλα Ρούπα, η οποία διώκεται ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και είναι σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας.

Ποια είναι η Πόλα Ρούπα

Η Πόλα Ρούπα είναι γεννημένη το 1969 στην Καλαμάτα. Έγινε γνωστή στους κύκλους της ασφάλειας το 1995, όταν μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη, μετέπειτα αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης, Επαναστατικός Αγώνας, συνελήφθη μαζί με 500 ακόμη άτομα, για επεισόδια στο Πολυτεχνείο, εκεί ήταν άλλωστε που γνώρισε και τον σύντροφό της με τον οποίον συνδέθηκαν ερωτικά και απέκτησαν και έναν γιο.

Ήταν η γυναίκα που έγραφε τα μανιφέστα και τις προκηρύξεις του Ε.Α, και όπως εκτιμάται από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, είναι η γυναίκα που μετά την σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, ήθελε να δημιουργήσει έναν νέο πυρήνα αντάρτικου πόλης.

Η δράση της Πόλας Ρούπα

Η Πόλα Ρούπα αναζητούνταν από την Αστυνομία από τον Ιούνιο του 2012, όταν και είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους, μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη, αφού είχε παρέλθει το 18μηνο της κράτησής της.

Στις 8 Μαρτίου 2016, η Πόλα Ρούπα με επιστολή της είχε παραδεχθεί ότι βρισκόταν πίσω από το σχέδιο για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 21 Φεβρουαρίου 2016.

Η ίδια, στην ίδια επιστολή, ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στο νοσοκομείο «Σωτηρία», στις 25 Ιουνίου 2016, με λεία 300.000 ευρώ, προκειμένου να οργανώσει και να χρησιμοποιήσει μέρος των χρημάτων αυτών για την επιχείρηση απόδρασης με το ελικόπτερο. Τα σχέδιά της απέτρεψε ο πιλότος του ελικοπτέρου. Τότε ήταν και η τελευταία φορά που οι Αρχές έφτασαν κοντά στη Ρούπα.

Από τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, στις 36 Ιουλίου 2014, και ύστερα, η Πόλα Ρούπα είχε φύγει από το σπίτι τους στην Πεύκη και όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν στην Αθήνα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο enikos.gr.

Η ένοπλη ληστεία στη Μαλεσίνα

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που συμμετείχε στις έρευνες για την ένοπλη ληστεία που έγινε, στις 14 Σεπτεμβρίου 2016, σε υποκατάστημα τράπεζας στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, με λεία 180.000 ευρώ, «έβλεπε» την Πόλα Ρούπα πίσω από το χτύπημα.

Τότε, η συμμετοχή της Αντιτρομοκρατικής αποφασίστηκε λόγω του τρόπου δράσης των ληστών.

Οι δύο γυναίκες και ένας άντρας εισέβαλαν στο υποκατάστημα λίγο πριν κλείσει και με την απειλή όπλων άρπαξαν τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο, τα ταμεία και το ΑΤΜ και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο Toyota Starlet κλεμμένο, το οποίο βρέθηκε λίγο αργότερα εγκαταλελειμμένο στην περιοχή της Θήβας. Οι γυναίκες ήταν μεταμφιεσμένες με περούκες.

Διαβάστε επίσης:

Στον πάγο η Ελλάδα – Απόψε τα πρώτα χιόνια – Πολικές θερμοκρασίες από αύριο

Σε σπίτι των νοτίων προαστίων συνελήφθη η Πόλα Ρούπα

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ