Ένταση στη συγκέντρωση των κατοίκων του Αιτωλικού για το θέμα του νερού – ΒΙΝΤΕΟ

Συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο του Μεσολογγίου πραγματοποίησαν σήμερα κάτοικοι του Αιτωλικού, ζητώντας να πάρουν απαντήσεις από το δήμαρχο Νίκο Καραπάνο, για το θέμα του νερού.

Ένταση επικράτησε όταν μια ομάδα κατοίκων κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να μπει στο κτίριο. Λίγο αργότερα, τα πνεύματα ηρέμησαν και ο δήμαρχος Μεσολογγίου βγήκε και μίλησε στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Οι κάτοικοι ζήτησαν να μεταβούν μέχρι την Παρασκευή στο Αιτωλικό ο δήμαρχος, κλιμάκιο της διεύθυνσης υγείας της Περιφέρειας και οι βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να συζητήσουν με τους πολίτες, για το πρόβλημα με την υδροδότηση. 

Επίσης, οι κάτοικοι ζήτησαν να ενημερωθούν για το πότε θα επανέλθει το νερό και ταυτόχρονα να ληφθούν οικονομικά μέτρα, για την στήριξη του Αιτωλικού. Από την πλευρά του ο Νίκος Καραπάνος ενημέρωσε τους κατοίκους ότι από σήμερα το πρωί βρίσκεται στην πηγή του Κεφαλοβρύσου κλιμάκιο του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο λαμβάνει δείγματα και κάνει μετρήσεις, ενώ μέχρι το βράδυ αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα. 

Σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν το πρόβλημα ο δήμαρχος είπε ότι για πρώτη φορά σημειώθηκε στην πηγή Κεφαλοβρύσου ένα φυσικοχημικό φαινόμενο, το οποίο οφείλεται σε βαρέα μέταλλα, επικαλούμενος την ενημέρωση που έχει από τους επιστήμονες. Σε αυτό το σημείο τόνισε πως φαινόμενο αυτό, σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες, είναι παροδικό.

Ακόμη ο Νίκος Καραπάνος είπε ότι για να δοθεί προσωρινή λύση, η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης μεταφέρει νερό από γειτονικές περιοχές και το διοχετεύει στις δεξαμενές του Αιτωλικού. Μάλιστα, όπως ανέφερε, μέχρι την Παρασκευή οι κάτοικοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν το νερό για όλες τις χρήσεις, πλην της πόσης.

Πηγή βίντεο: onairnews.gr

Διαβάστε επίσης:

Βρέθηκε πτώμα άνδρα κάτω από γέφυρα στο Άργος – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ