Οικονομική και υγιεινή λύση: Σπιτικό φαγητό και εκτός σπιτιού

Ολοένα αυξανόμενη λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και για λόγους υγιεινής είναι η διατροφή, ακόμα και στο γραφείο, με σπιτικό φαγητό. Τα απαιτητικά ωράρια στη δουλειά, οι γρήγοροι ρυθμοί και οι πολλές υποχρεώσεις αναγκάζουν πολλούς ανθρώπους να τρώνε συχνά έξω. Κάποιοι από αυτούς προτιμούν να αγοράζουν έτοιμο φαγητό κάτι που φυσικά έχει αρνητικές συνέπειες στην τσέπη τους αλλά και στην υγεία τους

Το σπιτικό φαγητό πλεονεκτεί σε πολλούς τομείς. Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, εκείνοι που τρώνε σπιτικό φαγητό, -δηλαδή μαγειρευτό- τρέφονται πιο υγιεινά και καταναλώνουν συνολικά λιγότερες θερμίδες, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο απόκτησης περιττού βάρους.

Η Επιστημονική ομάδα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, ανέλυσε τις διατροφικές συνήθειες σε περισσότερα από 9.000 άτομα άνω των 20 ετών. Το δείγμα της έρευνας κλήθηκε να απαντήσει σε ειδικά ερωτηματολόγια καταγράφοντας αναλυτικά τι και πόσο έτρωγαν τον τελευταίο μήνα.

Η ανάλυση έδειξε ότι το 8% των συμμετασχόντων έτρωγαν σπιτικό φαγητό το πολύ μια φορά την εβδομάδα και κατανάλωναν, κατά μέσο όρο 2.300 θερμίδες την ημέρα, 84 γραμμάρια λίπους και 135 γραμμάρια ζάχαρης. Ενα ποσοστό 48% των συμμετασχόντων που μαγείρευαν καθημερινά στο σπίτι, κατανάλωναν αντίστοιχα κατά μέσο όρο, 2.164 θερμίδες ημερησίως, 81 γραμμάρια λίπους και 119 γραμμάρια ζάχαρης.

Είναι σαφές ότι το σπιτικό φαγητό αποτελεί επιτακτική ανάγκη αλλά έχει κι αυτό τα μυστικά του. Το βασικότερο είναι η επιλογή του σκεύους αποθήκευσής του, προκειμένου να μην αλλοιωθεί και να διατηρηθεί η γεύση και η φρεσκάδα του. Το μειονέκτημα που υπάρχει είναι ότι τα περισσότερα αποθηκευτικά σκεύη διατηρούν το φαγητό παγωμένο.

To www.evrika.gr έχει τη λύση καθώς μέσω του Beper Θερμαινόμενου Φαγητοδοχείου δίνει τη δυνατότητα σε όλους να έχουν σπιτικό φαγητό στο γραφείο και μάλιστα στη θερμοκρασία που πρέπει.

Πρόκειται για ένα σύστημα με δύο αφαιρούμενα πλαστικά δοχεία. Το πρώτο δοχείο χωρίζεται σε δύο μέρη, ένα χωρητικότητας 450ml και ένα 650ml, ενώ το δεύτερο δοχείο που είναι μικρότερο είναι χωρητικότητας 450 και έχει ξεχωριστό καπάκι. Διαθέτει επίσης δικό του κουτάλι και ένα καλώδιο λειτουργίας για το ζέσταμα του φαγητού. Αποτελεί την πιο πρακτική λύση της αγορά, αφού με την αγορά του Beper Θερμαινόμενου Φαγητοδοχείου από το www.evrika.gr, θα παραλάβετε και την εγγύηση καλής λειτουργίας, διάρκειας 24 μηνών. Διατίθεται μάλιστα σε κόκκινο, μπλε ή κίτρινο χρώμα, με τιμή μόλις 16,90 ευρώ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ