Εξώδικο του επιχειρηματία Γιάννη Βάλβη στον δήμαρχο Θήρας

Εξώδικο στον δήμαρχο Θήρας, Νικόλαο Ζώρζο, απέστειλε μέσω των δικηγόρων του ο επιχειρηματίας Γιάννης Βάλβης, ιδιοκτήτης της εταιρείας «Αθηναίων Γη», για τα όσα ο πρώτος ανέφερε σχολιάζοντας την καταγγελία του για «εθνικοποίηση» του κτήματός του στη Βλυχάδα Σαντορίνης.

Ο κ. Βάλβης προχώρησε στη συγκεκριμένη καταγγελία με ανοικτή επιστολή του στο enikos.gr και άλλα ΜΜΕ. «Θέλουν να μετατρέψουν σε εθνικό πάρκο το δικό μου κτήμα 75 στρεμμάτων στη Σαντορίνη» υποστήριξε ο επιχειρηματίας και μάλιστα τόνισε στην επιστολή του: «Την απουσία μου από την Ελλάδα εκμεταλλευτήκαν διάφοροι επιτήδειοι, αναπαράγοντας ανεύθυνα φήμες και ψεύδη, κατακλύζοντας τελικώς ιστοσελίδες και έντυπα με τερατολογίες περί (τάχα) απόπειράς μου κατασκευής υπόγειας ξενοδοχειακής μονάδος άνευ αδείας και (τάχα) επιβαρύνσεως του φυσικού περιβάλλοντος της Βλυχάδας Σαντορίνης».

Ο Δήμαρχος Θήρας απάντησε στη συγκεκριμένη επιστολή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Για όσους γνωρίζουν την περιοχή αυτή της Σαντορίνης, με τα εντυπωσιακά φυσικά γλυπτά που σμιλεύονται αιώνες από τη φύση και προκαλούν δέος στον επισκέπτη της περιοχής, είναι πρόδηλο ότι η μερική ως σήμερα προστασία της περιοχής από το νόμο προέρχεται από την ανάγκη των καιρών να αποτραπούν έργα που υπαγορεύει η ιδιοτέλεια, η αλαζονεία, η  έπαρση, η έλλειψη παιδείας και εμπειρίας πολιτισμού».

Στο εξώδικο που απέστειλε προς τον Νικόλαο Ζώρζο, ο δικηγόρος του επιχειρηματία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο κ. Βάλβης ξεκαθάρισε ότι αρνείται να φιμωθεί, ενώ επιπλέον από την «ανθολογία» του λιβελογραφήματος του Δημάρχου σταχυολόγησε τις σημαντικότερες ύβρεις που ο Δήμαρχος εκτόξευσε αδίκως εναντίον του, και του επισήμανε ότι τον αμαυρώνει ως άνθρωπο και μάλιστα όντας Δήμαρχος που διατηρεί και  θεσμικό ρόλο (ως τμήμα της Διοίκησης) και μάλιστα πριν τα αρμόδια Όργανα της αξιολογήσουν την κατάσταση, επιδεικνύοντας συμπεριφορές ως απόλυτος κριτής που δεν επιδέχεται αντίλογο!». 

 

Διαβάστε εδώ το εξώδικο

Διαβάστε επίσης:

«Εθνικοποίηση» του κτήματός του στη Σαντορίνη καταγγέλλει επιχειρηματίας

Η απάντηση του Δημάρχου Θήρας για τη Βλυχάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ