• ΣΟΚ! Φώναξε "εγέρθητω" στους επιβάτες

  11:13 πμ, Παρασκευή 11 Μάι 2012 11:13 πμ, Παρασκευή 11 Μάι 2012

  Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το περιστατικό που συνέβη σε τρόλεϊ , όταν ελεγκτής φώναξε "Εγέρθητω" στους επιβάτες, ανάμεσα στους οποίους και μια δημοσιογράφος από την εφημερίδα "Το Βήμα". Την επίθεση καταδικάζουν απερίφραστα οι συνδικαλιστές.

  'Όλα ξεκίνησαν όταν μπήκε ένας ελεγκτής στο τρόλεϊ της γραμμής 13 στην Ακαδημίας. Δυο νεαροί από το Μπαγκλαντές είχαν μπει στο τρόλεϊ χωρίς εισιτήριο και δεν πρόλαβαν ούτε να ακυρώσουν τα εισιτήρια που τους προσέφεραν δύο κυρίες, καθώς το ακυρωτικό μηχάνημα κλείνει με την είσοδο του ελεγκτή.

  Ο ελεγκτής, απευθύνεται κατευθείαν στους δύο αλλοδαπούς και υψηλούς τόνους τους λέει: "Εγέρθητω, ρε. Εδώ είναι Ελλάδα". Στη συνέχεια, αρχίζει να τους σπρώχνει προς τη μεσαία πόρτα του τρόλεϊ από το βάθος όπου βρίσκονταν.

  Δύο γυναίκες που επέβαιναν στο τρόλεϊ επιπλήττουν τον ελεγκτή για τη συμπεριφορά του, ενώ στη στάση απέναντι από τη βουλή κατεβαίνει όλοι, ο ελεγκτής, οι αλλοδαποί και οι δύο γυναίκες.Οι άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονται δίπλα στο σημείο, κάνουν παρατήρηση στον ελεγκτή, ότι δεν έχει δικαίωμα να σηκώνει χέρι πάνω σε κανέναν επιβάτη και να μιλά με αυτόν τον τρόπο, όμως εκείνος επιμένει: "Eγώ είμαι φασίστας και Χρυσή Αυγή και θα μιλάω όπως θέλω και θα κάνω ό,τι θέλω".

  Επειτα από μια λογομαχία τουλάχιστον 10 λεπτών, όπου ο ελεγκτής συνέχιζε να εκθειάζει τον φασισμό και αφού είχε αρχίσει να αντιδρά κόσμος που μαζεύτηκε στο σημείο, το επεισόδιο έληξε.

  Οι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ επιβεβαιώνουν και καταδικάζουν την συμπεριφορά του ελεγκτή που φώναξε σε μετανάστες επιβάτες "εγέρθητω ρε, εδώ είναι Ελλάδα"

  Ακούστε τι λέει για το περιστατικό ο πρώην πρόεδρος της ΕΘΕΛ και νυν μέλος Δ.Σ της ΓΣΕΕ, Αλέξανδρος Κομίνης.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα