Τα δάνεια Βενιάμη στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα

Της Άννας Κανδύλη

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών Αρχών έχει μπει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Realnews, οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν για τα δάνεια της Marfin, μετά την ανάσυρση από το αρχείο της σχετικής δικογραφίας, ξεσκονίζουν τον εφοπλιστή, ο οποίος φέρεται να έχει λάβει δάνεια εκατομμυρίων ευρώ από την τράπεζα.

Συγκεκριμένα, με έγγραφό τους που απέστειλαν στις αρχές της εβδομάδας προς την Τράπεζα της Ελλάδος, ζητούν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργούν «να συνταχθεί έκθεση ελέγχου όλων των δανειοδοτήσεων του Ομίλου Βενιάμη από τη Marfin, μέχρι την ημερομηνία που η τράπεζα περιήλθε στην εποπτεία της Τραπέζης της Κύπρου». Η παραγγελία, δηλαδή, αφορά το διάστημα 2005-2011.

Μια περίοδο που, σύμφωνα με την έκθεση του πορίσματος κοινού ελέγχου που διενεργήθηκε στη Marfin Egnatia Bank (ΜΕΒ) από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ) το 2009, ο Όμιλος Βενιάμη έλαβε από τη ΜΕΒ 70,8 εκατ. ευρώ για αγορά μετοχών της Marfin Investments Group (MIG) και 134 εκατ. δολάρια για αγορά μετοχών της επενδυτικής IRF μέσω της εταιρείας του Mentele Enterprises Ltd, που εδρεύει στα νησιά Μάρσαλ.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

                              

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας – Τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις στο υπουργείο Εργασίας – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Αυτό είναι το σημείο που εντοπίστηκε η βόμβα στο υπουργείο Εργασίας – ΦΩΤΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ