5 έξυπνοι τρόποι για να κρύψετε τα καλώδια που φαίνονται στο σπίτι σας

Έχετε καθαρίσει το καθιστικό σας, το έχετε τακτοποιήσει και επιμεληθήκατε τη διακόσμηση του με μεγάλη προσοχή. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που σας χαλάει την εικόνα του χώρου: τα άσχημα καλώδια της τηλεόρασης, του ηχοσυστήματος ή του υπολογιστή, που δημιουργούν την αίσθηση της ακαταστασίας.

Όσο οργανωμένο και καθαρό κι αν είναι ένα δωμάτιο, τα καλώδια που κρέμονται στους τοίχους ή κείτονται στο πάτωμα μπορούν να καταστρέψουν τη συνολική εικόνα του χώρου. Είναι επίσης επικίνδυνα αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι.

Αν θέλετε να μην φαίνονται τα καλώδια στον τοίχο και στο πάτωμά σας, δείτε τις παρακάτω ιδέες και ξεφορτωθείτε τα μια για πάντα:

Σωλήνας καλωδίων Ο πιο απλός τρόπος για να «συμμαζέψετε» τα καλώδιά σας είναι ένας σωλήνας καλωδίων. Με τον σωλήνα μπορείτε να συγκεντρώσετε όλα τα καλώδια μαζί ώστε να μην φαίνονται ακατάστατα. Έχετε κατά νου όμως πως αυτή η λύση είναι πρακτική αν και ο ίδιος ο σωλήνας δεν φαίνεται ιδιαίτερα. Χρησιμοποιήστε έναν σωλήνα καλωδίων εφόσον υπάρχει κάποιο έπιπλο πίσω από το οποίο δεν θα είναι ορατός.

Κρύψτε τα κάτω από το έπιπλο Ιδανική λύση για γραφεία. Τα γραφεία έχουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηχεία, μόντεμ, φωτιστικά και είναι ιδανικός στόχος συγκέντρωσης… καλωδίων. Αντί να έχετε μια μπαλαντέζα στο πάτωμα, στερεώστε την κάτω από το γραφείο. Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικές μπαλαντέζες που μπορείτε να τις βιδώσετε. Διαφορετικά, μια ταινία διπλής όψεως ίσως να είναι αρκετή. Είναι ένας εύκολος και πρακτικός τρόπος για να μειώσετε τα καλώδια που κρέμονται.

Μεταμορφώστε τα σε έργα τέχνης Αν τα καλώδια βρίσκονται στον τοίχο και είναι αδύνατον να κρυφτούν, δεν χρειάζεται να απογοητεύεστε. Χρησιμοποιήστε τα για να φτιάξετε τα δικά σας προσωπικά έργα τέχνης. Βάλτε πλαστικά φυτά που θα μπερδεύουν το μάτι ή αν έχετε αρκετό καλώδιο, φτιάξτε ένα επιτοίχιο σχέδιο που θα το εντάξετε στη γενικότερη διακόσμηση του χώρους σας και θα εντυπωσιάσει τους επισκέπτες σας.

Αντικαταστήστε τα με στιλάτα καλώδια Αν πάλι θέλετε, μπορείτε να προμηθευτείτε μία προέκταση καλωδίου πιο… στιλάτη από τα άσχημα καλώδια που σας ενοχλούν. Στο εμπόριο κυκλοφορούν αρκετά σχέδια και χρώματα. Αντικαταστήστε το κομμάτι του καλωδίου που φαίνεται με αυτό της προέκτασης για να δώσετε χρώμα και στυλ στο δωμάτιό σας. Η χρωματιστή λεπτομέρεια θα αναβαθμίσει την εικόνα.

Τυλίξτε τα με σπάγκο Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπάγκο για να τυλίξετε τα καλώδιά σας. Ο σπάγκος θα κρύψει το πλαστικό και θα τους δώσει μια εικόνα πολύ πιο φυσική. Έτσι, θα τα μετατρέψετε σε μια πρωτότυπη διακοσμητική ιδέα. Τοποθετήστε ένα φυτό δίπλα για να δέσει η φυσική υφή του σπάγκου με το πράσινο και να δημιουργήσετε μια μικρή γωνιά με υλικά της φύσης!

 

Πηγή: spirossoulis.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ