Στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα – Χιόνισε στη Θεσσαλονίκη – ΦΩΤΟ

Τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Κανονικά λειτουργεί από το πρωί το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου, από χθες το απόγευμα έως το βράδυ, είχαν ακυρωθεί πολλές πτήσεις λόγω της χαμηλής νέφωσης στην περιοχή, με συνέπεια να ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες επιβάτες.

Στη Θεσσαλονίκη, ο υδράργυρος το πρωί έπεσε στους 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ χιονίζει σε περιοχές πέριξ της πόλης.

Νιφάδες χιονιού έπεσαν νωρίτερα και στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, χωρίς μέχρι στιγμής να καταγράφονται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Κλειστός παραμένει ο δρόμος Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη.

Όπως έγινε γνωστό, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Χορτιάτη, Εξοχή, Ασβεστοχώρι, όπως επίσης στο Φίλυρο, ενώ στο δήμο Ωραιοκάστρου δεν θα λειτουργήσουν το 1ο και 2ο Λύκειο και το 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου. Το ίδιο ισχύει για τον βρεφονηπιακό σταθμό Μελισσοχωρίου.

Το «έστρωσε» στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης

Στα λευκά έχει «ντυθεί» το Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, λόγω της έντονης χιονόπτωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πυκνό χιόνι έχει καλύψει τις αυλές και τις στέγες των σπιτιών, διαμορφώνοντας ένα λευκό τοπίο.

Δείτε το βίντεο:

Το χιόνι κάλυψε τα πάντα στην Κοζάνη – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Λευκό τοπίο αντίκρισαν το πρωί οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές του Νομού Κοζάνης. Το χιόνι είχε καλύψει τα πάντα, τους δρόμους, τις αυλές των σπιτιών και τα αυτοκίνητα.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που δημοσιεύει το kozanimedia.gr με μια πλαστική καρέκλα στη βεράντα ενός σπιτιού καλυμμένη με χιόνι.

Πηγή / πηγή βίντεο: kozanimedia.gr

Χιόνια στην Κεντρική Μακεδονία – Απαραίτητη η χρήση αλυσίδων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο

Χιόνια πέφτουν στους περισσότερους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, με τον υδράργυρο να έχει πέσει σε μονοψήφιες τιμές και σε κάποιες περιοχές, όπως το Κιλκίς, και κάτω από το μηδέν (-1).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου των νομών Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Κιλκίς.

Πυκνή χιονόπτωση στην Ελάτη Τρικάλων – ΦΩΤΟ

Πυκνή χιονόπτωση παρατηρείται αυτή την στιγμή στην Ελάτη Τρικάλων. Μάλιστα η κίνηση στους δρόμους γίνεται μονάχα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στα «λευκά» η Δυτική Μακεδονία – Θερμοκρασίες υπό το μηδέν σε Φλώρινα, Καστοριά και Πτολεμαΐδα

Στα «λευκά» ντύθηκε η Δυτική Μακεδονία, όπου το πρωί επικρατούν συνθήκες παγετού. Η Φλώρινα ξύπνησε με -4 βαθμούς Κελσίου, η Καστοριά με -1 και η Πτολεμαΐδα με -3.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται στους ορεινούς επαρχιακούς και εθνικούς δρόμους των νομών της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ η κίνηση στην Εγνατία Οδό διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Η Αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας προειδοποιεί τους οδηγούς ότι χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ, στην επαρχιακή Οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας) από το 8ο χλμ. έως το 25ο χλμ. και στον δρόμο που συνδέει το δημοτικό διαμέρισμα του Αετού με το Νυμφαίο Φλώρινας καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού δικτύου της Π.Ε. Κοζάνης.

Στην Εγνατία οδό λόγω της χαμηλής ορατότητας και των ισχυρών ανέμων συνιστάται στους οδηγούς να διατηρούν χαμηλές ταχύτητες στα οχήματά τους.

Ποια σχολεία θα λειτουργήσουν και ποια θα μείνουν κλειστά στη Δυτική Μακεδονία

Η κακοκαιρία που ξεκίνησε από χθες το απόγευμα επηρεάζει και την λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δυτικής Μακεδονίας.

Έτσι στο Δήμο της Φλώρινας εξ αιτίας της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών τα σχολεία για την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί σταθμοί.

Την ίδια στιγμή στο Δήμο Πρεσπών και στο Δήμο Αμυνταίου τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 9.15 το πρωί.

Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης τα σχολεία στην πόλη θα ξεκινήσουν στις 9.15 το πρωί ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στον Δήμο Σερβίων Βελβεντού ενώ τα σχολεία στο Δήμο Εορδαίας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης στον δήμο Βοϊου τα σχολεία θα λειτουργήσουν με μια ώρα καθυστέρηση. Στο Δήμο Καστοριάς θα ξεκινήσουν με μια ώρα καθυστέρηση ενώ στο Δήμο Άργους Ορεστικού τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Στο Δήμο Γρεβενών όλες οι σχολικές μονάδες θα ξεκινήσουν με μια ώρα καθυστέρηση.

Στα λευκά τα Μετέωρα – ΦΩΤΟ

Στα λευκά «ντύθηκαν» τα Μετέωρα, χαρίζοντας στους επισκέπτες μία όμορφη εικόνα. Η κυκλοφορία στους δρόμους διεξάγεται κανονικά.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή φωτό: trikalazoom.gr

Συνεχίζεται η πυκνή χιονόπτωση στο Πήλιο – Χιόνι έπεσε ακόμα και σε προάστια του Βόλου

Πυκνό χιόνι πέφτει από χθες το βράδυ στο Πήλιο και το βουνό των Κενταύρων έχει ντυθεί στα λευκά, ενώ το χιόνι έφθασε μέχρι και τα προάστια του Βόλου.

Στα Χάνια, το ύψος του χιονιού έφθασε τα 20 εκατοστά και η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη από τα ξημερώματα και μετά, ενώ η θερμοκρασία τη νύχτα και τις πρωινές ώρες έπεσε στους -8 βαθμούς.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Πηλίου, στις Αγριόλευκες, το χιόνι ξεπέρασε τα 25 εκατοστά, αλλά οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί, αφού σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονταν αλατιέρες και εκχιονιστικά μηχανήματα και καθαρίζουν τους δρόμους σε όλο το οδικό δίκτυο του Πηλίου.

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, ωστόσο, συνιστάται σε όσους οδηγούς πρόκειται να κινηθούν στα ορεινά της Μαγνησίας να έχουν προμηθευτεί με αντιολισθητικές αλυσίδες, για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

Η έντονη χιονόπτωση συνεχίζεται και στο ανατολικό Πήλιο στον δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου προς την πλευρά του Αιγαίου.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, χιόνι πέφτει και στα χαμηλά του Πηλίου, με αποτέλεσμα να έχουν καλυφθεί στα λευκά η Μακρυνίτσα, η Πορταριά, το Κατωχώρι, οι Σταγιάτες και άλλα χωριά με χαμηλό υψόμετρο.

Χιόνι τις πρωινές ώρες έπεφτε και στα προάστια του Βόλου, Ανακασιά, Άνω Βόλος και Άλλη Μερια, αφού η θερμοκρασία ήταν στο μηδέν, ενώ στο κέντρο του Βόλου η θερμοκρασία έπεσε στους 2 βαθμούς και από χθες το βράδυ πέφτει ασταμάτητα χιονόνερο.

Χιονόπτωση σημειώνεται και στην Όθρυ, όπου στην Ανάβρα, στα σύνορα Μαγνησίας-Φθιώτιδας, το χιόνι έφθασε τα 10 εκατοστά.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στο Κεραμίδι, στα ορεινά Μαγνησίας -Λάρισας, όπου συνεχίζεται η χιονόπτωση.

Με απόφαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κλειστά έμειναν σήμερα τα σχολεία σε Μακρυνίτσα, Πορταριά, Άλλη Μερια, Ζαγορά, Ξουρίχτι και Μούρεσι, λόγω του χιονιά.

Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της Φθιώτιδας

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλο το οδικό δίκτυο της Φθιώτιδας, παρά το γεγονός ότι οι αραιές χιονοπτώσεις έχουν καλύψει μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα, τόσο στο οδικό δίκτυο Λαμίας-Δομοκού όσο και στο οδικό δίκτυο Λαμίας-Καρπενησίου και Λαμίας- Άμφισσας δούλευαν όλη τη νύχτα για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς μετά από τις πρόσκαιρες χιονοπτώσεις που είχαμε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας «μόνο ορισμένες χρονικές καθυστερήσεις υπήρξαν για να καθαριστούν οι δρόμοι και να πέσει αλάτι».

Στην περιοχή του Δομοκού, το χιόνι έχει φτάσει τους 10 πόντους και νωρίς το πρωί δυσκόλεψε την πρόσβαση λεωφορείων για τη μεταφορά μαθητών, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Δομοκού Δημήτρης Τζιαχρήστας να εκδώσει απόφαση σύμφωνα με την οποία όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων της περιοχής του Δομοκού να παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στη Φωκίδα, παρά τις χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν στον ορεινό όγκο, ενώ στην Ευρυτανία, όπου οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν από χθες το απόγευμα, τα εκχιονιστικά μηχανήματα αντιμετώπισαν τα όποια προβλήματα σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας χωρίς ωστόσο να διακοπεί η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο.

Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια… πάγου σε χωριό της Κρήτης – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός στο χωριό Πεζά του δήμου Ηρακλείου το πρωί της Τρίτης. Οι δρόμοι του χωριού μετατράπηκαν σε ποτάμια στα όποια κυλούσαν μεγάλα  κομμάτια… πάγου.

Το χαλάζι σχημάτισε ένα παχύ στρώμα πάγου που κάλυψε τα πάντα και σε συνδυασμό με τη δυνατή νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ποτάμι πάγου που έρεε για αρκετή ώρα, όπως αναφέρει το neakriti.gr.

Η στάθμη του νερού υπερκάλυπτε το ύψος των πεζοδρομίων τα οποία και εκείνα είχαν καλυφθεί από πάγο σχηματίζοντας ένα λευκό πέπλο χιονιού, ενώ οτιδήποτε υπήρχε πάνω σε αυτά, παρασύρονταν με το ποτάμι του πάγου.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ένας κάτοικος προσπάθησε να “σώσει” μία γλάστρα από την απρόσμενη καιρική έκπληξη  και με κόπο κατάφερε να τη μετακινήσει από το δρόμο και τελικά να την απομακρύνει.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν με μεγάλη δυσκολία, εξαιτίας της ολισθηρότητας από τη βροχή και το χαλάζι.

Πηγή φωτό: thestival.gr

Διαβάστε επίσης:

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες – Δεμένα τα πλοία σε Λαύριο και Ραφήνα

Χιονίζει και στη Σκόπελο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ