Αναβιώνει η δολοφονία του γαμπρού της Βίκυς Μοσχολιού

Η τραγική δολοφονία του πρώην γαμπρού της Βίκυς Μοσχολιού, του Δημήτρη Μίχα, από τέσσερις ληστές τράπεζας τους οποίους προσπάθησε να ακινητοποιήσει το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο, αναβίωσε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας όπου εκδικάζεται η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, ύστερα από έφεση που άσκησε κατά της πρωτόδικης απόφασης η εισαγγελέας Εφετών.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί είχε συγκλονίσει το νησί το πρωινό της 10ης Αυγούστου 2012. Ο Δημήτρης Μίχας είχε μόλις τελειώσει τη νυχτερινή βάρδιά του και έπινε καφέ με μια φίλη του στη Νάουσα της Πάρου. Κάποια στιγμή σηκώθηκε και πήγε στο περίπτερο για να αγοράσουν τσιγάρα. Μια κίνηση που τον οδήγησε στον θάνατο.

Με όπλα στα χέρια

Εκείνη τη στιγμή τέσσερις κακοποιοί έβγαιναν από το υποκατάστημα μιας τράπεζας, που βρισκόταν κοντά στο περίπτερο και το είχαν μόλις ληστέψει κρατώντας όπλα στα χέρια τους και έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Πίσω τους έτρεχαν οι υπάλληλοι της τράπεζας φωνάζοντας «πιάστε τους, πιάστε τους». Ο άτυχος ταξιτζής ανταποκρίθηκε στην προτροπή τους και προσπάθησε να αποτρέψει τη διαφυγή των ληστών, με κόστος τη ζωή του.

Ως ένας εκ των δραστών είχε συλληφθεί ο Τάσος Θεοφίλου, που δικάστηκε σε πρώτο βαθμό και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών για ληστεία και απλή συνέργεια στη δολοφονία Μίχα. Την παρουσία του στον τόπο του συμβάντος φαίνεται πως αποκάλυψε το γενετικό υλικό του, το οποίο ανιχνεύτηκε σε ένα από τα καπέλα που εγκατέλειψαν οι δράστες, τρεις εκ των οποίων παραμένουν ασύλληπτοι.

Πηγή: Espresso

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα πάθους η δολοφονία του 32χρονου Κρητικού στη Γερμανία

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της δολοφονίας γιαγιάς και εγγονής με δηλητήριο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ