Συνέχιση του διαλόγου για τα Θρησκευτικά συμφώνησαν Ιερώνυμος-Γαβρόγλου

του Αντώνη Τριανταφύλλου

Σε καλό κλίμα διεξήχθη η πρώτη επίσημη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον νέο υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου στην Αρχιεπισκοπή. Ο νέος πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου Παιδείας, που έχει την αρμοδιότητα και για τα θρησκεύματα πέρασε το κατώφλι του αρχιεπισκοπικού μεγάρου στις 6 το απόγευμα.

Η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ολοκληρώθηκε μια ώρα και ένα τέταρτο μετά, κάτι που υποδηλώνει ότι η επίσκεψη Γαβρόγλου-Αρχιεπισκόπου μόνο εθιμοτυπική δεν ήταν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις τους μετά την συνάντηση, που έγινε παρουσία και του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργου Καλαντζή διαβεβαίωσαν ότι το κλίμα τη συνάντηση ήταν καλό και ότι η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από όλα τα εκκρεμή ζητήματα πολιτείας και Εκκλησίας.

Πρώτο θέμα στην ατζέντα ήταν το ζήτημα των Θρησκευτικών το οποίο θα τεθεί επί τάπητος και στην επικείμενη συνεδρίαση της Ιεραρχίας στις 23-24 Νοεμβρίου. Ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου διαβεβαίωσε τον κ. Ιερώνυμο ότι θα υπάρξει διάλογος και συνεργασία στο πλαίσιο της λειτουργίας και των ειδικών επιτροπών πολιτείας-Εκκλησίας που έχουν συσταθεί με κοινή απόφαση.

Πηγή: Real.gr

Δείτε επίσης:

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί το «βραχιολάκι»

Ιερώνυμος: Είναι η ώρα που πρέπει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ