Βουλγαρία και Σκόπια ζητούν να στείλουν δικούς τους ιερείς σε ελληνικές εκκλησίες

Χωρίς καθόλου ιερείς ή με κάποιους υπερήλικες ξέμειναν εκατοντάδες απομακρυσμένα χωριά της χώρας μας, γεγονός που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν γειτονικές χώρες, οι οποίες μας προτείνουν να στείλουν δικούς τους παπάδες για να ανοίγουν τις εκκλησίες μας και να τελείται η Θεία Λειτουργία.

Σύμφωνα με το «Έθνος», ιερείς από τη Βουλγαρία και τα Σκόπια έχουν προτείνει σε ελληνικά χωριά που βρίσκονται πολύ κοντά στα σύνορά τους, να τα «ενισχύσουν» ώστε να μη μένουν οι εκκλησίες κλειστές και οι κάτοικοι να μπορούν να εκκλησιάζονται, κάτι που αποτελεί μεγάλη ανάγκη για όλους τους πιστούς και κυρίως τους ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα σε άλλες περιοχές προκειμένου να πάνε στην εκκλησία.

Όπως αναφέρει ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, Άνθιμος, για τους λόγους αυτούς παλαιότερα είχε ζητήσει από λαϊκούς εφόσον το επιθυμούν να γίνουν εθελοντές ιερείς, χωρίς μάλιστα να φορούν ράσα στην καθημερινή της ζωή. Η προσπάθεια αυτή όμως δεν προχώρησε, αφού τελικά μόνο ένας δημόσιος υπάλληλος της περιοχής χειροτονήθηκε ιερέας. 

Διαβάστε επίσης:

Παπαζάχος: Φυσιολογική η σεισμική ακολουθία στο Κιλκίς

Επιτέθηκαν στον Αρτέμη Σώρρα – Του πέταξαν καρέκλες – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ