Φυσιολογική η σεισμική εξέλιξη στο Κιλκίς λένε οι σεισμολόγοι

«Φυσιολογική», χαρακτηρίζει τη σεισμική εξέλιξη στην περιοχή του Κιλκίς, όπου σημειώθηκε το πρωί δόνηση μεγέθους 4,1 Ρίχτερ, ο καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ, Βασίλης Καρακώστας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Όπως σημείωσε, ο σεισμός έγινε στον ίδιο εστιακό χώρο που έγινε ο σεισμός της περασμένης εβδομάδας, δηλαδή βρίσκεται 40 χιλιόμετρα ΒΔ από τη Θεσσαλονίκη.

«Στην ουσία», πρόσθεσε, «πρόκειται για έναν μετασεισμό του σεισμού των 4,3 Ρίχτερ της προηγούμενης εβδομάδας».

Ο κ.Καρακώστας, ξεκαθάρισε ότι «ο χώρος τον οποίο καταλαμβάνει η μετασεισμική δραστηριότητα είναι αρκετά περιορισμένος κάτι που δείχνει ότι η όλη εξέλιξη γίνεται επάνω σε ένα αρκετά μικρό ρήγμα».

«Τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής είναι ότι η σεισμική δραστηριότητα όλη αυτή την εβδομάδα είναι συνεχής, είχαμε πιο μικρούς σε μέγεθος σεισμούς τις προηγούμενες μέρες και μάλιστα σήμερα το πρωί, είχαμε επίσης έναν μεγέθους 3 Ρίχτερ. Είναι εντελώς φυσιολογικό να έχουμε και έναν σεισμό με μέγεθος 4,1 μετά τον σεισμό των 4,3 Ρίχτερ», είπε ο καθηγητής, διευκρινίζοντας ότι, τα στοιχεία που υπάρχουν, δείχνουν ότι δεν έχει γίνει στο παρελθόν πιο ισχυρός σεισμός στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ κοντά στο Κιλκίς – ΤΩΡΑ

EMSC: Στα 4,3 Ρίχτερ ο σεισμός στο Κιλκίς – Αισθητός και στη Θεσσαλονίκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ