Ο Φίλης στον Realfm 97,8: Ο Ομπάμα κινήθηκε στο πλαίσιο που μας έχει συνηθίσει η Αμερική τα τελευταία 6 χρόνια

Τις εκτιμήσεις του σχετικά με τα αποτελέσματα που θα έχει για την Ελλάδα η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου έδωσε, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Κωνσταντίνος Φίλης, διεθνολόγος και διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

«Πάντα η επίσκεψη ενός Αμερικανού Προέδρου στη χώρα μας σηματοδοτεί και έχει κάποιους συμβολισμούς τους οποίους νομίζω ο ίδιος ο Ομπάμα θέλησε να χρησιμοποιήσει και να αξιοποιήσει. Νομίζω ότι δεν κινήθηκε πέρα από το πλαίσιο στο οποίο μας έχει συνηθίσει η Αμερική τα τελευταία 6 χρόνια», τόνισε αρχικά ο κ. Φίλης.

Και συνέχισε λέγοντας: «Στήριξη της Ελλάδας γύρω από το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, συνδυασμό αυτού με την ανάγκη προώθησης και επιτάχυνσης των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών ή μεταρρυθμίσεων και από εκεί και πέρα μία άλλη συνταγή οικονομική, την οποία έτσι κι αλλιώς ο Ομπάμα έχει ακολουθήσει στο εσωτερικό τα τελευταία 8 χρόνια. Βέβαια με άλλες ευελιξίες από ό,τι έχουν οι ευρωπαϊκές οικονομίες και αυτό τον βοήθησε να εξέλθει της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η οποία να θυμίσω ότι ξεκίνησε το 2008 από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ