Σκληρό πορνογραφικό υλικό σε υπολογιστή 39χρονου

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 39χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων του Εθνικού Γραφείου της Europol και του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., για εντοπισμό πέντε ηλεκτρονικών ιχνών χρηστών, που κατείχαν και διαμοίραζαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων εντός της ελληνικής επικράτειας.

Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή έρευνα που επακολούθησε καθώς και από αλληλογραφία με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών προέκυψαν ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούσαν στον 39χρονο Έλληνα.

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του 39χρονου όπου βρέθηκαν σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ψηφιακό αποθηκευτικό μέσο, κινητό τηλέφωνο, εσωτερικός σκληρός δίσκος, εξωτερικό μέσο αποθήκευσης τύπου USB , κάρτα αποθήκευσης και πλήθος αρχείων (βίντεο και φωτογραφίες) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης:

Οι εντυπωσιακοί ελιγμοί του F-16 στην Κρήτη που κόβουν την ανάσα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ