3 διεθνούς φήμης μουσικοί στο θέατρο Παλλάς με τον Περικλή Κανάρη και τον Μάνο Ελευθερίου

Τρεις σπουδαίοι μουσικοί θα ταξιδέψουν από τη Νέα Υόρκη για να δώσουν το παρόν στη συναυλία του Περικλή Κανάρη στις 23 Νοεμβρίου, στο θέατρο Παλλάς. Πρόκειται για τους Ben Butler (κιθάρα, μαντολίνο), Gary Schreider (ακορντεόν/φυσαρμόνικα), Richard Hammond (μπάσο). Οι 3 Νεοϋορκέζοι μουσικοί, που αποτελούν και τους μόνιμους συνεργάτες του Περικλή Κανάρη στην Αμερική, έχουν συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τους Sir Elton John, Sting, Stevie Wonder, Bono & The Edge από τους U2, Annie Lennox, George Michael και Carlos Santana.

Ben Butler

ben-buttler

Ben Butler μεγάλωσε στην Αυστραλία. Παίζει κιθάρα από την ηλικία των 8, μελετώντας στην εφηβεία του με τον θρυλικό κιθαρίστα Tommy Emmanuel. Αποφοίτησε από το πρόγραμμα Jazz του Canberra School of Music ως αριστούχος φοιτητής του έτους. Στα 20 του έπαιξε με κάποιους από τους μεγάλους καλλιτέχνες της Αυστραλίας, όπως Renee Geyer, Jimmy Barns, Richard Clapton, καθώς και τα μέλη των INXS.  Από τότε που μετακόμισε στις ΗΠΑ το 1992 για να παρακολουθήσει μαθήματα στο Berklee College of Music, ο Ben έχει εργαστεί ως session μουσικός, sideman και συνθέτης στην πόλη της Νέας Υόρκης. Η ευελιξία και οι ικανότητές του στην κιθάρα, τον οδήγησαν να μοιραστεί το στούντιο και τη σκηνή με καλλιτέχνες όπως ο George Michael, η Annie Lennox, ο Stevie Wonder, ο Bono και ο Edge των U2, η Suzanne Vega, ο Chris Botti, η Jonatha Brooke, η Paula Cole, η Sheryl Crow, ο Burt Bacharach, ο Herbie Hancock. Έχει συνθέσει, επίσης, μουσική για τον κινηματογράφο και την.  Ο Ben είναι σήμερα μέλος της ορχήστρας Spiderman στο Broadway και το πρώτο του solo album «Truth In Guitars» είναι διαθέσιμο στα : iTunes, Amazon και CD Baby.

Richard Hammond

Richard Hammond είναι μπασίστας (κυρίως ακουστικό και ηλεκτρικό μπάσο) με καταγωγή από το Brooklyn. Ζούσε σε μία μικρή αγροτική πόλη στο βόρειο τμήμα της Ν.Ζηλανδίας, το Dargaville, όπου είχε την τύχη να παρακολουθήσει μαθήματα στο Dargaville High School, σε μια περίοδο που είχε ένα πολύ μεγάλο και ενεργό τμήμα μουσικών σπουδών.

Σε ηλικία 22 ετών κέρδισε μια υποτροφία για το Berklee College of Music, όπου πέρασε αμέτρητες ώρες εξάσκησης παίζοντας μουσική, ενώ στη Βοστώνη ήταν μέλος της Mozamba του Bob Moses την περίοδο που ήταν μέλη η Luciana Souza και ο Jacques Schwarz-Bart. H συνέχεια τον έφερε στη Νέα Υόρκη, όπου σπούδασε στο Manhattan School of Music και έλαβε το μεταπτυχιακό του. Μετά την αποφοίτησή του ήταν ελεύθερος να ακολουθήσει το όνειρό του και άρχισε να εργάζεται ως μουσικός στην πόλη της Νέας Υόρκης. Είχε την τύχη να συνεργαστεί με ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών και μουσικών παγκοσμίου φήμης, όπως Carlos Santana, Βono & The Edge από τους U2, Tired Pony, Steve Martin and Edie Brickel, Josh Groban, Joan Osborne, Lizz Wright κ.α. και να παίξει μουσική σε μεγάλα filmscores, jingles, και αρκετά albums που έχουν βραβευτεί με Grammy.

Gary Schreiner

Gary Schreiner είναι πετυχημένος τόσο ως performer και μουσικός στουντίου, όσο και ως συνθέτης, παραγωγός και ενορχηστρωτής. Το έργο του στα πλήκτρα, το ακορντεόν και την χρωματική φυσαρμόνικα μπορεί να ακουστεί σε πολλές ηχογραφήσεις, τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες. Έχει συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες όπως οι : Elton John, Rosanne Cash, Joan Osborne, Patti LaBelle, Pedrito Martinez, Yoko Ono, Pheobe Snow , Marvin Hamlisch, Run-DMC, Lucy Kaplansky, Carly Simon, ο Ben Taylor, Blue Man Group, John Pizzarelli, Julio Fernandez (Spiro Gyra), ο Dave Chappelle, Chris Rock, Kermit the Frog κ.α. Πρόσφατα υπήρξε παραγωγός και ενορχηστρωτής του album του Rick Moranis «My Mother’s Brisket & Other Love Songs» (κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2013). Άλλοι καλλιτέχνες, των οποίων έχει αναλάβει την παραγωγή αυτή τη στιγμή είναι η Maggie Coffin και η Alexis Foxe (Universal). Έχει γράψει μουσική για εκατοντάδες τηλεοπτικές διαφημίσεις, συμπεριλαμβανομένων: τη βραβευμένη διαφήμιση Cotton Council , Ralph Lauren (My Romance), McDonalds, Pepsi, Applebees, Advil, Honey Bunches of Oats, Duracell κ.α. Η παραγωγή και η ενορχήστρωσή του για το “Don’t You Worry About a Thing” του Stevie Wonder υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα το επίκεντρο της εθνικής εκστρατείας της UPS. Μουσικές συνθέσεις του έχουν επίσης παρουσιαστεί σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, όπως η Oprah Winfrey, η Martha Stewart, X Files, και Chappelle’s Show. Ο Gary έχει συνθέσει σε συνεργασία με την Curt Sobel, τη μουσική στις ταινίες «Ray», «Donnie Brasco», «Parker», “Thank You for Smoking”, “Love Happens” και “Space Chimps”. Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Gary “εισβάλλει” για λίγο και στον κόσμο του θεάτρου, καθώς έχει γράψει μαζί με τον βραβευμένο με EMMY συνθέτη και συνάδελφό του William Electric Black τραγούδια για την παράσταση»American Star!!!» (πρεμιέρα και πρώτο ανέβασμα στο θέατρο τον Απρίλιο του 2013). H προηγούμενη ενασχόληση του Gary με τον θεατρικό κόσμο ως τραγουδοποιός-συνθέτης ήταν για το έργο της Alison Larkin «The English American», που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου και το The Comedy Festival στο Λονδίνο (με άλλες παραστάσεις στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες).

 

Τιμές Εισιτηρίων: Προπώληση από 11 ευρώ

Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων:

• Ταμείο Θεάτρου Παλλάς, Βουκουρεστίου 5

• Τηλεφωνικά στο 211 1000 365 & ηλεκτρονικά στο www.ticket365.gr

Διαβάστε περισσότερα για τον Περικλή Κανάρη 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ