• "Πραξικοπηματική πράξη"

  5:36 μμ, Τρίτη 08 Μάι 2012 5:36 μμ, Τρίτη 08 Μάι 2012

  Για "πραξικοπηματική πράξη" του υπουργού Παιδείας, Γιώργου Μπαμπινιώτη κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού τομέα.

  Διαβάστε το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών Ελλάδας, για την απόφαση εξίσωσης του μισθού τους με αυτόν των εκπαιδευτικών του δημοσίου.

  "Στις χθεσινές καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ για τη σκανδαλώδη νομοθετική παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας, κ. Μπαμπινιώτη, με σκοπό τη χορήγηση εκατομμυρίων ευρώ στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και στον εαυτό του (ως πρόεδρο των 29 σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας), ο Υπουργός Παιδείας απάντησε προκλητικά πως η πράξη του αυτή γίνεται για το …καλό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

  Το θράσος περισσεύει από τους εκπροσώπους της παρασιτικής πολιτικής τάξης που, λίγο πριν καταρρεύσει υπό το βάρος της λαϊκής οργής, επιχειρεί να κάνει τα τελευταία πλουσιοπάροχα δώρα στις πανίσχυρες οικονομικές ολιγαρχίες που το στήριζαν. Βεβαίως, ο κ. Μπαμπινιώτης δεν έδωσε καμιά απάντηση στα χθεσινά μας ερωτήματα, τα οποία επαναλαμβάνουμε:

  • Ποια είναι η ακριβής ημερομηνία της έκδοσης της γνωμοδότησης και ποιος ο αριθμός πρωτοκόλλου της;

  • Ποιοι από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου υπέγραψαν τη γνωμοδότηση;

  Επαναλαμβάνουμε πως η πραξικοπηματική αυτή πράξη του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος επιχειρεί να νομοθετήσει για δεύτερη φορά υπέρ των σχολαρχών και αυτή τη φορά χωρίς να υπάρχει κυβέρνηση, δεν θα μείνει αναπάντητη από την ΟΙΕΛΕ. Η Ομοσπονδία μας θα καταθέσει την Πέμπτη, 9/5, μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Υπουργού Παιδείας για παράβαση καθήκοντος.

  Να πληροφορήσουμε, τέλος, τον αξιότιμο Υπουργό, πως δεν έχουμε ανάγκη από τέτοιους «σωτήρες»! Κι επειδή δεν χρειαζόμαστε τις «ευεργετικές» για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς εμπνεύσεις του, τον προτρέπουμε να πετάξει τη γνωμοδότηση αυτή στον κάλαθο των αχρήστων. Για το …καλό του!!!"

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα