Χάπι αντισύλληψης και για τους άνδρες;

Μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ότι το χάπι αντισύλληψης απευθύνεται στις γυναίκες που θέλουν να αποφύγουν κάποια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Για τους άνδρες δεν υπάρχει κάποια αντίστοιχη μέθοδος.

Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι χάρη σε έρευνα που πραγματοποίησαν, ανακάλυψαν τρόπο ώστε να εμποδίσουν το «κολύμπι» του ανδρικού σπέρματος, κάνοντας τους με τον τρόπο αυτό προσωρινά στείρους.

Επιβραδύνοντας, ή ακόμα και σταματώντας, το ταξίδι του σπέρματος, αποκλείεται το ενδεχόμενο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Πώς όμως μπορεί να συμβεί αυτό;

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, συγκεκριμένα πεπτίδια θα διεισδύουν στα κύτταρα, δημιουργώντας ενώσεις αμινοξέων που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αλλάξουν την κινητικότητα του σπέρματος. Μάλιστα, η συγκεκριμένη μέθοδος φαίνεται πως έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες.

Το ανδρικό χάπι αντισύλληψης θα είναι… ταχείας δράσης. Ο άνδρας θα μπορεί να το παίρνει λίγες ώρες ή ακόμα και μερικά λεπτά πριν από την ερωτική επαφή, ενώ η επίδραση του θα φεύγει μετά από λίγες μόλις ημέρες, καθιστώντας τον ξανά γόνιμο.

Πηγή: Medicalnews

Διαβάστε επίσης:

Έλληνας επιταχύνει τη διαδικασία ανακάλυψης αντικαρκινικών φαρμάκων

Τι είναι η περιφερική Διαβητική νευροπάθεια: Αιτίες και θεραπεία

Δείτε γιατί φοράμε τη βέρα του γάμου στον παράμεσο – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ