Ιερώνυμος: Για την Πολιτεία πολίτες, για μένα πιστοί πώς να τους χωρίσω;

«Στην Εκκλησία δεν υπάρχει χωρισμός, αλλά ελευθερία. Αν κάποιος θέλει, μπορεί να φύγει και όταν θελήσει να επιστρέψει, η μάνα Εκκλησία θα είναι εδώ και θα τον περιμένει, γιατί η Εκκλησία είναι η μάνα», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μετά τον χθεσινό εσπερινό στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις περί χωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, ο αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στους «χιλιάδες ανθρώπους που έρχονται αυτές τις μέρες στην Εκκλησία» και αναρωτήθηκε: «Πώς να τους χωρίσω; Για την Πολιτεία είναι οι πολίτες και για μένα οι πιστοί. Δεν χωρίζονται αυτοί οι άνθρωποι. Και αυτό με απασχολεί έντονα. Τι θα πω; Όποιος είναι χριστιανός να περάσει και όποιος δεν είναι να φύγει; Μα οι σχέσεις στην Εκκλησία είναι διαφορετικές από την Πολιτεία. Την Πολιτεία τη δημιουργούν οι πολίτες. Τους πολίτες όμως τους “γεννάει” η Εκκλησία και η σχέση μας είναι μητρική και όχι διοικητική. Πώς θα χωριστεί η μάνα από το παιδί; Ποια μάνα θα το έκανε αυτό;» πρόσθεσε, για να δηλώσει στη συνέχεια: «Ως πνευματικός πατέρας δεν δέχομαι να χωρίσω τα παιδιά μου».

«Βλέποντας τους χιλιάδες ανθρώπους βλέπω και το μήνυμα της αισιοδοξίας. Φτάνει μόνο να είμαστε ενωμένοι», τόνισε ο κ. Ιερώνυμος και πρόσθεσε:

«Καλούμαστε να έχουμε και τις απαιτήσεις μας. Εμείς καθορίζουμε πώς θέλουμε να ζήσουμε. Πώς θα αναθρέψουμε τα παιδιά μας. Η δύναμη είμαστε εμείς. Αυτός ο λαός. Και μην αφήνουμε να μας πάνε όπου θέλουν οι άλλοι».

Διαβάστε επίσης:

Νέες καταγγελίες για τα νοσοκομεία – Περιμένουν μέχρι και δύο χρόνια για χειρουργείο

Από θαύμα σώθηκε ένα βρέφος στον Πύργο Ηλείας – ΦΩΤΟ

Επέμβαση των ΜΑΤ και τραυματίες στο hot spot της Χίου – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ