Εισαγγελική έρευνα για το Εργαστήρι Ιατροδικαστικής του ΑΠΘ

Στο «μικροσκόπιο» του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης μπαίνει το Εργαστήρι Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, ύστερα από καταγγελία για ιατροδικαστικές πράξεις που πραγματοποιούνταν εκτός του νόμιμου ωραρίου και «χρεώνονταν» πολύ ακριβότερα από το προβλεπόμενο κόστος.

Ο αντεισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης, στον οποίο έφτασε η καταγγελία, ερευνά το ρόλο καθηγητή ιατροδικαστικής, που, κατά το διάστημα 2012-14 ήταν ο υπεύθυνος επιστημονικού προγράμματος, στο πλαίσιο του οποίου διενεργούνταν, μέσα σε συγκεκριμένες ώρες, πράξεις, όπως νεκροτομές και ταριχεύσεις. Το ωράριο λειτουργίας ήταν από 7 το πρωί με 3 μετά το μεσημέρι, αλλά, όπως καταγγέλθηκε, σε πολλές περιπτώσεις οι παραπάνω ιατροδικαστικές πράξεις τελέστηκαν εκτός του συγκεκριμένου ωραρίου. Σε αυτές τις περιπτώσεις η «ταρίφα» για τους συγγενείς των νεκρών φέρεται ότι ξεκινούσε από 300 ευρώ, φτάνοντας ακόμη και τα 500 ευρώ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στην υπόθεση φαίνεται ότι εμπλέκονται και γραφεία τελετών.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας την οποία ανέθεσε σε Πταισματοδίκη για να διαπιστωθεί εάν τελούνται τα αδικήματα της δωροδοκίας, της υπεξαίρεσης και της παράβασης καθήκοντος.

Στην παραγγελία του, ζητεί να καταθέσει ανωμοτί, δηλ. ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ο υπεύθυνος του επιστημονικού προγράμματος, ενώ καλεί να καταθέσουν ως μάρτυρες ιατροδικαστές, μέλη της επιτροπής ερευνών του ΑΠΘ και ιδιοκτήτες γραφείων τελετών.

Ακόμη, έδωσε εντολή να προσκομιστούν όλες οι καταστάσεις των ερευνητικών προγραμμάτων της Ιατροδικαστικής του ΑΠΘ και των νεκροτομών που έγιναν κατά την τελευταία 5ετία.

Διαβάστε επίσης:

Το πανό των εργαζομένων στους ιδιωτικούς σταθμούς στο Μαξίμου – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ