Νέες αποκαλυπτικές μαρτυρίες στη δίκη για τη δολοφονία της Άννυ – Τι κατέθεσε ο ψυχίατρος

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο, για τις αποτρόπαιες συνθήκες θανάτου της 4χρονης Άννυ και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο προχώρησε σε καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης, τόσο του 28χρονου πατέρα της 4χρονης, Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ, γνωστού ως Σάββα και του 30χρονου φίλου του, Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι, που βαρύνονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού, όσο και της μητέρας της Άννυ, Δημητρίνα Μπορίσοβα 25 ετών, που είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης της μητέρας της Άννυ, εξετάστηκε σήμερα ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας, ο οποίος εξέτασε την κατηγορούμενη, αφού αυτή είχε μάθει τι είχε συμβεί στο παιδί της. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι η 25χρονη δεν έχει καμία σχέση με όσα συνέβησαν στην κόρη της και ότι την βρήκε να έχει υποστεί απόλυτο σοκ.

Απευθυνόμενος στους δικαστές, ο ψυχίατρος τους είπε πως εκτιμά ότι η κατηγορουμένη δεν έχει εξάρσεις μέσα στο δικαστήριο γιατί «το πένθος έχει πέντε στάδια και αυτή την στιγμή η μητέρα της Άννυ βιώνει το στάδιο της κατάθλιψης. Μου είπε ότι βασανίζεται, διότι δεν κατάλαβε με ποιον άνθρωπο είχε να κάνει και έκανε αυτό που έκανε στο παιδί της».

Αναφερόμενος στον 28χρονο πατέρα της Άννυ, ο κ. Σούρας έκανε λόγο για έναν άνθρωπο στον οποίο υπάρχει «άρση αναστολών», ενώ επεσήμανε ότι «ένας άνθρωπος που έκανε αυτά στο παιδί του, δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα. Όταν έκανε αυτά που έκανε, είναι δυνατόν να μην το έχει σκοτώσει; Φυσικά και το σκότωσε». Είπε ακόμη ο κ. Σούρας, ότι στον 28χρονο δεν υπάρχει συναίσθημα «και όταν δεν υπάρχει συναίσθημα, δεν υπάρχουν αναστολές, δεν υπάρχουν ενοχές, δεν μετανιώνει, δεν υπάρχει μεταμέλεια».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο αδελφός της Μπορίσοβα, ο οποίος αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε στην Βουλγαρία, μετά το Πάσχα του 2015, χρόνος που εκτιμάται ότι δολοφονήθηκε η 4χρονη, με τον Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ για κάποιο οικονομικό θέμα.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως δεν κατάλαβε απολύτως τίποτε και πως όταν τον ρώτησε πως ήταν η αδελφή του και η μικρή και εκείνος του απάντησε πως και οι δυο τους ήταν καλά. Είπε επίσης, πως η αδελφή του δεν έχει καμία ανάμειξη σε ό,τι συνέβη στην Άννυ και πως δεν τους είχε αναφέρει ποτέ προβλήματα λεκτικής ή σωματικής βίας από τον πατέρα του παιδιού της είτε προς αυτήν είτε προς το κοριτσάκι. Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

“Μπλόκο” στις έρευνες για τον Μπεν από τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου

Τρία χρόνια φυλάκιση σε πρώην αγροτοσυνδικαλιστή

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ