Νέα εξέλιξη στην υπόθεση του Μπεν – Γιατί σταμάτησαν οι έρευνες

Αναπάντεχη τροπή πήραν χθες οι έρευνες για τον εντοπισμό των οστών του μικρού Μπεν στην Κω όταν οι Βρετανοί ερευνητές «έπεσαν» σε αρχαίο νεκροταφείο 2.000 ετών. Σύμφωνα με την Mirror που επικαλείται τους Βρετανούς ντετέκτιβ πρόκειται για τουλάχιστον τέσσερις τάφους και πλέον το κλιμάκιο που βρίσκεται στο σημείο θα πρέπει να πάρει εκ νέου το πράσινο φως από τις Αρχές για την κλιμάκωση των ερευνών.

Εκτιμάται ότι οι τάφοι είναι ρωμαϊκοί 1.500 -2.000 ετών ενώ σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζενς ενημερώθηκε η Αρχαιολογική Υπηρεσία η οποία έχει δώσει εντολή να σταματήσουν οι έρευνες τουλάχιστον στο συγκεκριμένο σημείο όπου βρίσκονται οι αρχαίοι τάφοι.

Στο μεταξύ κατά τη χθεσινή τέταρτη μέρα των ερευνών το κλιμάκιο εστίασε και σε πηγάδι που βρίσκεται στην έκταση ενώ εντοπίστηκαν και ίχνη αποσύνθεσης κάτω από το επίμαχο δέντρο που βρίσκεται πίσω από την αγροικία από όπου είχαν χαθεί τα ίχνη του αγοριού πριν από 25 χρόνια.

Οι Βρετανοί επικεφαλής των ερευνών έβαλαν το συγκεκριμένο σημείο στο μικροσκόπιο από την Τετάρτη συγκρίνοντας παλαιότερες φωτογραφίες ότι ένα από τα δέντρα δεν υπήρχε στο σημείο το 1991, όταν εξαφανίστηκε ο μικρός. Ωστόσο σύμφωνα με τους Βρετανούς αξιωματικούς είναι νωρίς να πει κάποιος με βεβαιότητα αν αυτά τα σημάδια αποσύνθεσης που εντοπίστηκαν προέρχονται από άνθρωπο ή ζώο. Την απάντηση θα δώσουν σε λίγες μέρες τα υπερσύγχρονα εργαστήρια της Αγγλίας ενώ οι έρευνες στο σημείο συνεχίζονται.

 

ΠΗΓΗ: Espresso

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με τα ευρήματα στην Κω στην αναζήτηση για τον μικρό Μπεν – ΒΙΝΤΕΟ

Νέα εξέλιξη στην έρευνα για τον μικρό Μπεν – Εντοπίστηκε αρχαίο νεκροταφείο στο κτήμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ