Η εισαγγελέας προτείνει να απορριφθεί το νέο αίτημα αποφυλάκισης του Τσοχατζόπουλου

Της Άννας Κανδύλη

Να απορριφθεί και το νέο αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, πρότεινε η εισαγγελέας του πενταμελούς Εφετείου κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση για τις μίζες των εξοπλιστικών.

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού ζητούσαν την αποφυλάκιση του με όρους, ακόμα και με ηλεκτρονική παρακολούθηση (βραχιολάκι) επικαλούμενοι λόγους υγείας αλλά και το ότι ο 9χρονος γιος του μεγαλώνει χωρίς πατέρα.

Η εισαγγελέας της έδρας όσον αφορά στην υγεία του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την όραση του, είπε οτι αν παραμείνει στη φυλακή η βλάβη δεν θα είναι ανεπανόρθωτη. Πρόσθεσε επίσης ότι από κανένα πιστοποιητικό δεν έχει προκύψει οτι μειώθηκε η όραση του.

Σχετικά με το οτι ο γιος του μεγαλώνει χωρίς την πατρική παρουσία, η εισαγγελική λειτουργός αντέτεινε ότι έχει τη μητέρα, τους παππούδες και τον θείο του.

«Κινδυνεύει η υγεία του στην φυλακή»

Ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδας Κοτσαλής, στην αγόρευσή του προς το δικαστήριο αναφέρθηκε σε ιατρική γνωμάτευση σύμφωνα με την οποία η ζωή του κινδυνεύει.

 “Ο Τσοχατζόπουλος είναι σε κίνδυνο ζωής από την παράταση της φυλάκισης. Οι συνθήκες νοσηλείας εκεί είναι απαράδεκτες. Δεν υπάρχει κίνδυνος φυγής ή τέλεσης άλλων πράξεων. Δεν έχει την ιδιότητα του υπουργού πλέον, δεν μπορεί να λάβει χρήματα από δωροδοκία …”

Ο έτερος συνήγορος του Γιάννης Παγορόπουλος επεσήμανε και αυτός τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει όχι μονό με την όραση του αλλά και με την εγκεφαλική λειτουργία.

” Το πιο σημαντικό είναι το έγγραφο που αναφέρεται στην αποφλοίωση του εγκεφάλου. Δεν είναι μόνο η όραση του. Η ουσία είναι αυτό τα έγγραφο. Αυτό το θέμα οδηγεί τον άνθρωπο να έχει απώλεια από τα καθημερινά… Επιμένει η εισαγγελέας ότι αν βγει ο Τσοχατζόπουλος πιθανώς να κάνει τα ίδια εγκλήματα. Αυτό δεν είναι δυνατόν. Έχει γνωστή διαμονή, δεν έχει καν διαβατήριο, είναι τόσο αναγνωρίσιμος που δεν μπορεί να πάει μέχρι το περίπτερο απέναντι, θα τον δουν . Ποια είναι τα άλλα εγκλήματα που θα διαπράξει ο κ. Τσοχατζόπουλος; Δεν μας το λέ��ε. Υπονοείτε ότι έχει εκατομμύρια στην αυλή του; Μας λέτε ότι αν βγει ο Τσοχατζόπουλος θα πάει στο χωράφι του να βρει τα θαμμένα χρήματα να πάρει και να αρχίσει να ξεπλένει. Ή θα μας πείτε καθαρά πως πιστεύετε ότι αυτός ο άνθρωπος έχει λεφτά και θα τα ξεπλύνει ή μην τον επικαλεστείτε ξανά. …” κατέληξε ο κ. Παγοροπουλος.

Το δικαστήριο έχει διακόψει προκειμένου να συσκεφθεί.

Διαβάστε επίσης:

Ώρες αγωνίας για την τύχη της 16χρονης – Συνεχίζονται οι έρευνες

Δήμαρχος Καλαμάτας: Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για ζημιές από τον σεισμό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ