Ύποπτος για σχέσεις με τζιχαντιστές εμβόλισε το αυτοκίνητο της ΕΛΑΣ που τον παρακολουθούσε

Με το αυτοκίνητο του ένας 49χρονος Γάλλος εμβόλισε συμβατικό όχημα της αστυνομίας στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dailythess.gr, ο 49χρονος ήρθε στη χώρα μας από την Τουρκία μέσω του τελωνείου των Κήπων και κρατήθηκε ώστε να γίνει εξακρίβωση των στοιχείων του καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι μπορεί να εμπλέκεται με τζιχαντιστές. Από την έρευνα πρόεκυψε πως σε βάρος τους δεν εκκρεμούσε τίποτα και οι αστυνομικοί αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο.

Οι ελληνικές αρχές όμως συνέχισαν να παρακολουθούν τον Γάλλο ο οποίος με το αυτοκίνητο του έπεσε πάνω στο όχημα των αστυνομικών φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ». Ο 49χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Στο δικαστήριο ο 49χρονος ισχυρίστηκε ότι προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια επειδή πίστευε ότι αυτοί που τον παρακολουθούσαν ήταν κλέφτες. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι τον παρακολουθούσαν καθώς ήταν «ύποπτος για τα ταξίδια που είχε κάνει το προηγούμενο διάστημα». Σύμφωνα με πληροφορίες ο 49χρονος πριν την Τουρκία είχε βρεθεί στην Υεμένη, το Ιράν και το Ιράκ.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για απείθεια, φθορά και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης ενώ διέταξε και την απέλασή του.

Πηγή: dailythess.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη – Μυστήριο με φυλλάδια που κάνουν αναφορές στον Αλλάχ και το Κοράνι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ