Τα ζώδια της εβδομάδας 26/9/16

Από τη Marie-Denise Διαμαντή

Κι αισίως φθάσαμε στην τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη 2016. Ενός μήνα που ενδεχομένως πίεσε αρκετούς, έφερε διλήμματα,  προσέφερε εκκινήσεις πάσης φύσεως- εκκινήσεις αμφιβόλου ποιότητος / μακροβιότητος, έδειξε αδυναμίες, συγχύσεις και κορύφωση διαφορών σε σχέσεις, συνεργασίες, αλλά και προβλήματα στην προσωπική διαχείριση καταστάσεων. Φθάσαμε στο τέλος ενός μήνα που, αν μη τι άλλο, απαιτούσε στωικότητα, ψυχραιμία, αποδοχή και υπομονή. 

Πλανητικά έχουμε τις παρακάτω παρατηρήσεις (όσον αφορά στην τελευταία εβδομάδα του 9ου μήνα 2016): 

Ο Ήλιος εισήλθε ήδη στο ζώδιο του Ζυγού 

Ο Ερμής συνεχίζει στην Παρθένο, σε φαινομενικά ορθή φορά 

Η Αφροδίτη διελαύνει στο Σκορπιό 

Ο Άρης αλλάζει ζώδιο διέλευσης για να προχωρήσει στον Αιγόκερω από τις 27/9/2016

Ο Δίας διελαύνει στις πρώτες μοίρες του Ζυγού

Ο Κρόνος “ξεκόλλησε” και προχωρά μία μοίρα στον Τοξότη (βρίσκεται στην ενδεκάτη μοίρα του ζωδίου) 

Ο Ουρανός βρίσκεται σε φαινομενικά ανάδρομη φορά στην 23η μοίρα του Κριού

Ο Ποσειδώνας,  επίσης φαινομενικά ανάδρομος, βρίσκεται μεταξύ 10ης κι 9ης των Ιχθύων

Τέλος, ο Πλούτωνας, “επιλέγει” την 27/9/2016 για να γυρίσει σε φαινομενικά ορθή φορά κοντά στην 15η του Αιγόκερω.

Σάββατο, 1/10/2016 πραγματοποιείται η νέα σελήνη στην 8η μοίρα του Ζυγού.

Βάσει των ανωτέρω στοιχείων, η εποχή μπορεί να χαρακτηριστεί δύστροπη, “πονηρή” ή τουλάχιστον μπορεί να γίνει αντικείμενο περιγραφής μιλώντας για μια ροπή σε συμπεριφορές που ενέχουν το στοιχείο της φιλοδοξίας, της στρατηγικής – με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα- στοχεύοντας στην ανέλιξη- και του παρασκηνίου, πάντα ωστόσο ενδεδυμένες με το μανδύα της ευγένειας, της καλής προαίρεσης ή της διπλωματίας αν μη τι άλλο.

Τουλάχιστον φαινομενικά, προχωρούν και κερδίζουν όσοι δείξουν διάθεση συνεργασίας και φυσικά έχουν την πρόθεση να πετύχουν προσωπικά τους αιτήματα βοηθούμενοι / υποστηριζόμενοι από άλλους (συνεργάτες / συνοδοιπόρους) ή – πιο σκληρά φερόμενοι-  χρησιμοποιώντας άλλους (βλ. Ήλιος σε πτώση, Αφροδίτη σε αδυναμία, Άρης σε έξαρση στον Αιγόκερω, Δίας στο Ζυγό). 

Οι μέρες που ακολουθούν δύσκολα μπορούν να χαρακτηριστούν ρομαντικές ή να προσφέρουν ιστορίες υγιούς, ανιδιοτελούς, πηγαίας κι ισορροπημένης αγάπης.  Περισσότερο προωθούνται ερωτικοσεξουαλικά πάθη με απόλυτα συναισθήματα πάθους και σεξουαλικής εμμονής, πάθη που μπορεί να συνοδεύονται από το στοιχείο του εγκλωβισμού / του αδιεξόδου / της ζήλειας / του παρασκηνίου / των αντικρουόμενων συναισθημάτων / της επιπόλαιης ή γρήγορης εξέλιξης / της εξάρτησης (βλ. Αφροδίτη στο Σκορπιό, Άρης στον Αιγόκερω, Δίας στο Ζυγό). 

Κάτι που μπορεί πραγματικά να φανεί χρήσιμο στην αξιοποίησή του ερμηνευτικά είναι η θέση του Ερμή, καθώς δίνει την ευκαιρία να μιλήσουμε για ακρίβεια, ψυχρή λογική, πρακτικό πνεύμα, παρατηρητικότητα και σοβαρότητα στον τρόπο επεξεργασίας, μετάδοσης και ανταλλαγής των πληροφοριών. Αυτομάτως συζητούμε για μια εποχή όπου η σκληρή διαπραγμάτευση, η κριτική σκέψη και η ανταλλαγή απόψεων – κυρίως επάνω σε ζητήματα επαγγελματικά, πρακτικά, οικονομικά- έχουν νόημα κι αποδίδουν. 

Ασχέτως των γενικών τάσεων και της ερμηνευτικής προσέγγισης που προηγήθηκε, θα δώσω κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές για κάθε ζώδιο / ωροσκόπο ξεχωριστά (ισχύουν έως τις 3/10/2016) :

 

Κριός– αξίζει να επενδύσεις σε επαγγελματικές και οικονομικές φιλοδοξίες. Ξεκίνα την οργάνωση άμεσα και φρόντισε να μην προκαλείς με τη στάση σου.  

Μπορείς να πετύχεις πολλά, αλλά πρέπει να τιθασεύσεις το Εγώ και τα νεύρα σου, αν γεννήθηκες: 20-24/3

Ταύρος– σχέσεις και συνεργασίες έχουν την τιμητική τους, την ίδια στιγμή όπου προωθείς δυναμικά οτιδήποτε σχετίζεται με ταξίδια, νομικές υποθέσεις, σπουδές, μεγάλα συμβόλαια, εξωτερικό και συμμετοχή σε διαγωνισμούς. 

Ιδιαίτερη εύνοια αν γεννήθηκες: μέσα στον Απρίλιο

Μπορείς να πετύχεις πολλά, αν γεννήθηκες: 20-23/4

Πρόσεξε στις αφορμές εκνευρισμών, αν γεννήθηκες: 5-8/5

Δίδυμοι– ένα φλερτ στο χώρο της εργασίας είναι μέσα στις πιθανότητες, ενώ μπορείς να βελτιώσεις πολλά στην καθημερινή ρουτίνα- εμπειρία και στον τρόπο ζωής σου.  Διαχειρίσου τα έξοδα. 

Ιδιαίτερη εύνοια αν γεννήθηκες: στις 23-25/5

Καρκίνος– η εποχή φέρνει στην επιφάνεια την ανάγκη για περισσότερο έρωτα, χαρά, εκπλήρωση επιθυμιών και δημιουργία. Συναισθηματικές σχέσεις, παιδιά και καλλιτεχνικές / επιχειρηματικές συνεργασίες είναι στο πρόγραμμα. 

Ιδιαίτερη εύνοια αν γεννήθηκες: μέχρι τις 3/7

Πρόσεξε στις αφορμές εκνευρισμών, αν γεννήθηκες έως τις 26/6. 

Λέων– φαίνεται να έχεις διάθεση  για βελτίωση του χώρου σου (στο σπίτι / στην επαγγελματική έδρα) ή / και για αναθέρμανση  των πολύ στενών (οικογενειακών) σχέσεων.  Πιθανώς αρχίζεις να ξοδεύεις για μικρότερες ή μεγαλύτερες αλλαγές στο χώρο. ΥΓ. η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη; ΥΓ2. ξεκίνησες ήδη πρόγραμμα γυμναστικής; 

Πρόσεξε στις αφορμές εκνευρισμών, αν γεννήθηκες: 7-10/8

Παρθένος– δημιουργική υπερδραστηριότητα σε χαρακτηρίζει, κάτι που μπορείς  να διοχετεύσεις στην επιχείρηση, στην τέχνη, στην ενασχόληση με ό,τι αγαπάς (πχ. τα παιδιά  ή την εκπαίδευση), αλλά και στον έρωτά σου. Η γλυκύτητα στο λόγο κερδίζει και τους πιο δύσκολους τούτη την εποχή. 

Μπορείς να πετύχεις πολλά, αν γεννήθηκες: 23-26/8

Ζυγός– ανεβασμένη αυτοεκτίμηση, βελτιωμένο και το περιεχόμενο του πορτοφολιού σου (ποιο από τα δυο προηγήθηκε;).  Εντάσεις / αλλαγές στο χώρο (σπίτι / ακίνητο / επαγγελματική έδρα) είναι στο πρόγραμμα και ζητούν διαχείριση, όπως και κάθε πρόβλημα ή  αφορμή εκνευρισμού (κυρίως με τους δικούς σου) αυτήν την εποχή. 

Πρόσεξε στις αφορμές εκνευρισμών, αν γεννήθηκες:  23-26/9

Ιδιαίτερη εύνοια αν γεννήθηκες: 26-27/9

Σκορπιός– το είχες που το είχες με τη γοητεία, τώρα γίνεσαι πολύ επικίνδυνος / η! ομορφαίνεις και κάνεις το σωστό “μάρκετινγκ” του εαυτού σου προς πάσα κατεύθυνση αναλόγως του στόχου. ΥΓ.  πρόσεξε γιατί μερικές φορές τα λες λίγο καυστικά / ειρωνικά και πληγώνεις ή οδηγείς ολίγον τι νευρικά και ρισκάρεις.

Πρόσεξε στις αφορμές εκνευρισμών, αν γεννήθηκες: 7-10/11

Ιδιαίτερη εύνοια αν γεννήθηκες: μέχρι τις 3/11

Τοξότης– ψυχολογικά μπορείς και διατηρείς την ηρεμία ή την ψυχραιμία σου και συγχαρητήρια. Συναισθηματικά πρόσεξε πού μπορεί να μπλέξεις, γιατί ενδεχομένως θα ταλαιπωρηθείς. Οικονομικά έχεις πολλά έξοδα, αλλά παράλληλα ποικίλους τρόπους να καταφέρεις αυτά που πρέπει. 

Αιγόκερως– επιτέλους αρχίζεις να νιώθεις ότι “μπορείς” να αποφασίσεις κάτι και να το φέρεις εις πέρας χωρίς να παρεμβάλλονται μυριάδες άλλοι παράγοντες που ξήλωναν ό,τι εσύ έπλεκες καθημερινά. Θυμήσου ότι φιλίες, γνωριμίες και σύλλογοι είναι έννοιες-κλειδιά για να επιτύχεις αυτό που έχεις ως στόχο. 

Μπορείς να πετύχεις πολλά, αλλά πρέπει να τιθασεύσεις το Εγώ και τα νεύρα σου, αν γεννήθηκες: έως τις 26/12

Υδροχόος– τα νεύρα σου, όπως και την υγεία σου σε παρακαλώ να τα φροντίζεις καθημερινά και να μην αφήνεσαι σε αρνητικά συναισθήματα / μαύρες σκέψεις που σε αποπροσανατολίζουν από τον προσωπικό σου στόχο. Παντού και πάντα υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να παίξουν ρόλο κλειδί στην άνοδο ή στην πτώση σου, αλλά αυτήν την εποχή μοιάζουν περισσότεροι. Διαχειρίσου τις καταστάσεις με στρατηγική, χωρίς να “ανοίγεσαι” οπουδήποτε. 

Πρόσεξε στις αφορμές εκνευρισμών, αν γεννήθηκες: 4-7/2

Ιδιάιτερη εύνοια αν γεννήθηκες: 23-24/1

Ιχθύες– η διάθεση γίνεται αισιόδοξη, οι ελπίδες- αλλά και οι ευκαιρίες εν τοις πράγμασιν- για πραγμάτωση ονείρων στα προσωπικά, επαγγελματικά ή άλλα αιτήματά σου πληθαίνουν. Γίνε το πρότυπο σε μια ομάδα, αλλά να θυμάσαι πως ο σεβασμός κερδίζεται με πράξεις και δεν επιβάλλεται ούτε έρχεται με λόγια ή μεγαλεπήβολες ιδέες. 

Ιδιαίτερη εύνοια αν γεννήθηκες: έως τις 2/3

 

Από τη Marie-Denise Διαμαντή

BSc (Hons) in Psychology

BSc (Hons) in Management & Organizational Behavior

Certificate in Astrology (Distinction)

www.denisediamanti.com

 

Για προσωπική συνεδρία καλείτε στη Σταθερή τηλ. γραμμή: (+30)  213 0377165 (συνεδρία κατόπιν ρύθμισης ραντεβού)

 

Κάνε LIKE στο FaceBook: 

https://www.facebook.com/denisediamanticom-945158518869125/

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ