Άστεγοι 900 πρόσφυγες μετά τη νύχτα χάους στη Μόρια

Το χθεσινό ξημέρωμα στη Μόρια μετά τη νύχτα χάους που προηγήθηκε, αποκάλυψε εικόνες καταστροφής σε μεγάλος μέρος του καταυλισμού και βρήκε άστεγους περίπου 900 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, πενήντα μεγάλες σκηνές και 54 προκάτ οικίσκοι έγιναν στάχτη, μαζί με όλα τα υπάρχοντα των οικογενειών που διέμεναν εκεί, όπως και ένα κοντέινερ που καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ άλλα δύο έχουν υποστεί σημαντικές φθορές. Από το πρωί συνεργεία του Δήμου Λέσβου, με τη συνδρομή και προσφύγων και μεταναστών, ανέλαβαν το έργο του καθαρισμού των χώρων από τα αποκαΐδια και στη συνέχεια με ευθύνη των εθελοντικών οργανώσεων ξεκίνησαν πυρετώδεις εργασίες για το στήσιμο 300 νέων μικρών οικογενειακών σκηνών για τη φιλοξενία των άστεγων οικογενειών, με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία έως το βράδυ.

«Περίπου 800 – 900 άτομα έχουν μείνει άστεγα. Από αυτά 80 έχουν φιλοξενηθεί στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, 95 ασυνόδευτα ανήλικα στη δομή του πρώην ΠΙΚΠΑ και γίνονται προσπάθειες για την εξασφάλιση καταλύματος για όλους τους υπόλοιπους» ανέφερε στο «Έθνος» η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας, Στέλλα Νάνου.

Από την αστυνομία έγιναν 18 προσαγωγές και συνελήφθησαν 9 άτομα οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή.

ΠΗΓΗ: Έθνος

Διαβάστε επίσης:

Η επόμενη ημέρα στη Μόρια – Aποκαθίστανται οι ζημιές στο hot spot – ΦΩΤΟ

Αιχμές του Τόσκα για τις ΜΚΟ

“Καμπανάκι” από τον δήμαρχο Λέσβου: Θα έχουμε και νέα σοβαρότερα επεισόδια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ