Ο Σοφοκλής Ξυνής συνεχίζει την προβολή των δραστηριοτήτων του παρά την απαγόρευση

Την προβολή των εταιρειών του με διαφημίσεις στον Τύπο και εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια λειτουργίας των εκπαιδευτηρίων του συνεχίζει ο Σοφοκλής Ξυνής, παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιες Αρχές του υπουργείου Παιδείας έχουν ζητήσει την απομάκρυνση των πινακίδων του ΙΕΚ Ξυνή και του Mediterranean College, απαιτώντας να μην εισπράττονται χρήματα από σπουδαστές και να επιστραφούν τα καταβληθέντα για φέτος δίδακτρα.

Οπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», στις 9 Σεπτεμβρίου 2016 κοινοποιήθηκαν στον Σ. Ξυνή και στα κατά καιρούς εμπλεκόμενα μέλη των επιχειρήσεών του τα σχετικά έγγραφα της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης (Κ1/141173/2-9-16 στο ΦΕΚ Β2811/6-9-16, Κ1/141175/2-9-16 στο ΦΕΚ Β2810/6-9-16 και Κ1/141183/2-9-16 στο ΦΕΚ Β2810/6-9-16) βάσει των οποίων ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας των ΙΕΚ του σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Οι άδειες αυτές είχαν δοθεί το 2013 στις εταιρείες Μεσογειακό Κέντρο Εκπαίδευσης Α.Ε., Τοπικό Ευρωπαϊκό Α.Ε., αλλά και στις Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες Εκπαιδευτική Νοτίων Προαστίων, Εκπαιδευτική Βορείου Ελλάδος και Πειραϊκή Εκπαιδευτική. Οι εν λόγω εταιρείες συστάθηκαν το 2013 προκειμένου να αποφύγουν τα μέλη της οικογένειας Ξυνή τις άρσεις των αδειών του ΙΕΚ Ξυνή και του Mediterranean College, εμφανίζοντας ως νόμιμο εκπρόσωπο τον γαμπρό του Σοφοκλή Ξυνή, Κωνσταντίνο Μακρή.

Παρά το σαφές απαγορευτικό, ο κ. Ξυνής συνεχίζει ακάθεκτος και όχι μόνο δεν έχει απομακρύνει καμία διαφημιστική πινακίδα, αλλά προβάλλει παντού τις δραστηριότητές του. Το ερώτημα που ανακύπτει ευθέως είναι γιατί το υπουργείο Παιδείας επιτρέπει τέτοιου είδους ενέργειες, χωρίς να λαμβάνει κάποια μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί το κύρος του Δημοσίου και φυσικά να προστατευτούν οι ανυποψίαστοι πολίτες από δαπάνες άνευ ουσίας.

Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης προς τον κ. Ξυνή και τους συν αυτώ είναι σαφής: «Πλήρης αποφυγή καταχώρησης διαφημίσεων σε έντυπα ή και σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ενέργεια που είναι πλέον έκνομη, παράτυπη και προκαλεί σύγχυση στους πολίτες». Επίσης, τους υποχρεώνει «στην άνευ ετέρου χορήγηση των απαραίτητων δικαιολογητικών στους σπουδαστές των πρώην δομών σας που φοιτούσαν έως τον Ιούνιο του 2016 προκειμένου να διευκολυνθεί η εγγραφή τους σε άλλο ιδιωτικό ή δημόσιο ΙΕΚ, καθώς και σε κολέγιο».

Και δεν είναι μόνον αυτό. Στις 9 Αυγούστου 2016 καταχωρήθηκε στο Μητρώο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών η αίτηση εγγραφής της εταιρείας Αλφα Επιλογή ΙΚΕ με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ και μετόχους τον πατέρα και τη μητέρα του γαμπρού του κ. Ξυνή. Πρόκειται για την εταιρεία που επιδιώκει να πάρει καινούργιες άδειες και να λειτουργήσει στα ίδια κτίρια με το ΙΕΚ Ξυνή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κτίριο της οδού Πατησίων 31 του ΙΕΚ Ξυνή οι ιθύνοντες προσπαθούν να πείσουν τους ανησυχούντες σπουδαστές ότι «το ΙΕΚ Ξυνή άλλαξε και απλά έγινε ΙΕΚ Αλφα». Θεωρούν δηλαδή δεδομένο ότι θα λάβουν έγκριση από τον ΕΟΠΕΠ (Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) του υπουργείου Παιδείας.

Αλήθεια; Μπορεί ο οποιοσδήποτε με οφειλές εκατομμυρίων ευρώ να κλείνει μια εταιρεία και να ανοίγει καινούργια με άλλη επωνυμία, στο όνομα των συγγενών του, εν προκειμένω των συμπεθέρων του; Μπορεί οι φορολογικές και ασφαλιστικές Αρχές να παραμένουν απαθείς απέναντι σε μια τέτοια κατάσταση, όταν μάλιστα πρόκειται για εταιρείες που εδρεύουν στο κέντρο της Αθήνας και οι εκπρόσωποί τους βρίσκονται αντιμέτωποι με κακουργήματα;

Η παραπομπή της οικογένειας

Τον Μάρτιο το Συμβούλιο Εφετών είχε παραπέμψει την οικογένεια Ξυνή (αρ. 430/2016) ως υπαίτια για το ότι «από κοινού, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, κατάρτισαν πλαστά έγγραφα με σκοπό να παραπλανήσουν με τη χρήση τους άλλους σχετικά με γεγονός που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες, σκοπεύοντας να προσπορίσουν στον εαυτό τους περιουσιακό όφελος, βλάπτοντας τρίτον, διαπράττοντας πλαστογραφίες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια σε βάρος του Δημοσίου…».

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχαν καταρτίσει πλαστή βεβαίωση «μη οφειλής ασφαλιστικής ενημερότητας», στην οποία βεβαιωνόταν ότι η εταιρεία τους δεν είχε καμία οφειλή στο ΙΚΑ. Το δε πλαστό έγγραφο το προσκόμισαν στο Τεχνικό Επιμελητήριο, λαμβάνοντας 30.600 ευρώ για τη συμμετοχή τους στο επιχορηγούμενο πρόγραμμα «e-γονείς». Ακολουθώντας την ίδια μέθοδο εξασφάλισαν επιχορήγηση 137.000 ευρώ περίπου από το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας για το πρόγραμμα «e-εκπαιδευτείτε». Στην απολογία του ο κ. Σοφοκλής Ξυνής είχε υποστηρίξει ότι τα έγγραφα του ήταν «απολύτως άγνωστα» και πως με τα ζητήματα αυτά ασχολούνταν το «πολυπληθές λογιστήριό» του, ενώ η κόρη του, Αθηνά Ξυνή, υποστήριζε ότι τύποις είχε διοικητικές – εταιρικές αρμοδιότητες, αφού το γενικό πρόσταγμα ανήκε στον πατέρα της. 

 

Πηγή:parapolitika.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ