Μπουτάρης: Δεν είμαι κανένας χαζός να μην πάω στα εγκαίνια της ΔΕΘ και να κάνω τον γραφικό

Θα παραστεί τελικά στα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

“Δεν είμαι κανένας χαζός να μην πάω και να κάνω τον γραφικό” δήλωσε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”

O κ.Μπουτάρης, μιλώντας για το εάν θα παραστεί ή όχι τελικά στα εγκαίνια, καθώς έγινε αρκετός λόγος τις τελευταίες ημέρες, υποστήριξε: “Αυτό είναι μέσα στα ελαφρόμυαλα που αρπάζουν οι δημοσιογράφοι. Είχα πει πως σκέφτομαι να μην παραστώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας γι αυτό το μπάχαλο που γίνεται στην πόλη. Δεν είναι καινούριο, όλοι παραπονιούνται. Δεν είμαι όμως κανένας χαζός να μην πάω και να κάνω τον γραφικό. Έκανα μια γύρα από τους επαγγελματικούς φορείς και είδα ότι οι πιο πολλοί δεν είναι αυτής της γνώμης. Εάν ήταν όλοι να μην πάμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας γι αυτό που γίνεται στην πόλη, για την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα. Αναγκαστικά θα πάω κι εγώ στα εγκαίνια διότι ως δήμαρχος δεν μπορώ να μην πάω”.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στις μεγάλες αλλαγές στη διαχείριση των απορριμμάτων που προβλέπει ο αναθεωρημένος περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων της Κεντρικής Μακεδονίας σχολίασε:

“Πρέπει να διατηρηθούν και να ενδυναμωθούν οι ΦΟΔΣΑ με στελέχη, προσωπικό υψηλού επιπέδου, γιατί όλες αυτές οι δράσεις η κομποστοποίηση, η ενεργειακή αξιοποίηση, η ανακύκλωση χρειάζονται άτομα καταρτισμένα. Δεν πρέπει να σπάσει με τίποτα ο ΦΟΔΣΑ. Εάν σπάσει θα γίνει μπάχαλο. Αντί να έχουμε ένα χώρο υγειονομικής ταφής, θα έχουμε τρεις ή τέσσερις. Δημιουργείται σπατάλη χρημάτων και σπατάλη χρόνου. Είναι ουσιαστική μελέτη από τον ΦΟΔΣΑ που δεν μπορούσε να γίνει από μικρούς φορείς”.

Ερωτηθείς δε εάν έχει αποφασίσει τυχόν αλλαγές στις αντιδημαρχίες, ώστε να λειτουργήσει καλύτερα η διοίκησή του σε αυτή τη δεύτερη θητεία, ο κ.Μπουτάρης απάντησε πως “έχω ξεκινήσει μια σειρά συναντήσεων και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουμε ξεκάθαρη κατάσταση”.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία σε όλη την Ήπειρο – Καταιγίδες στα Σύβοτα – ΦΩΤΟ

Χαλάει ο καιρός- Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ξήλωσαν τις πινακίδες του «Ε» από το Καλλιμάρμαρο – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ