Πεπόνι: χρυσαφένια απόλαυση και θρεπτική αξία

Μέσα στον πυρετό του καλοκαιριού και την απογείωση του υδράργυρου, το πεπόνι αποτελεί μια όαση δροσιάς με πλούσια γεύση και χρυσαφένιο άρωμα καθώς είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα καλοκαιρινά φρούτα για μικρούς και μεγάλους.

Με καταγωγή από την Ασία, κατάφερε από πολύ νωρίς να συνοδευτεί από σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Πιο συγκεκριμένα, το κιτρινωπό πεπόνι, που είναι γνωστό με την ονομασία cantaloupe, χρησιμοποιείται στην Κίνα για τη θεραπεία της ηπατίτιδας.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Δείτε επίσης:

Τι τρώει μια διαιτολόγος στις διακοπές;

Πως θα περάσεις καλά στις διακοπές: 3 μυστικά που λίγοι ξέρουν

Τι προσφέρει ο βασιλικός πολτός

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ