Οι καταγγελίες του συνηγόρου του Σεϊσίδη

«Μονομέρεια πληροφόρησης, παράβλεψη δικαστικών αποφάσεων, καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας και εμφανείς επικοινωνιακές – και όχι μόνο – σκοπιμότητες», διαπιστώνει ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος του συλληφθέντος για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», Μάριου Σεϊσίδη, για την παρουσίαση του πελάτη του από τα μέσα ενημέρωσης. 

Ο κ. Παπαδάκης, παρατηρεί πως στα μέσα ενημέρωσης, ο Μάριος Σεϊσίδκης παρουσιάζεται ως μέλος της συμμορίας «ληστές με τα μαύρα», παρότι έχει αθωωθεί αμετάκλητα για την κατηγορία αυτή, μαζί με άλλους τέσσερις κατηγορούμενους.

Όσον αφορά τις χθεσινές συνθήκες σύλληψης και κράτησης του Μ. Σεϊσίδη και του Κ. Σακκά στη Σπάρτη, ο κ. Παπαδάκης μεταφέρει την εκδοχή του πελάτη του, πως οι συλληφθέντες καταδιώχθηκαν με πυροβολισμούς από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ παρότι «ούτε έφεραν, ούτε χρησιμοποίησαν όπλο, ούτε προέβαλαν αντίσταση η βία».

Επίσης, από τον Μ. Σεϊσίδη απαιτήθηκε από την αστυνομία να δώσει δακτυλικά του αποτυπώματα και στοιχεία του, χωρίς προηγουμένως να του επιτραπεί να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του – με αποτέλεσμα εκείνος να αρνηθεί να τα δώσει, και να δεχθεί «άγριο ξυλοδαρμό από πολλούς αστυνομικούς μαζί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομισθεί στο νοσοκομείο. Ζήτησε ήδη την ποινική δίωξη των ενόχων και την εξέτασή του από ιατροδικαστή».

«Φαίνεται να μην έχουν αλλάξει πολλά στα αστυνομικά ήθη» σχολιάζει μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδάκης. Για τις όποιες δε, κατηγορίες αποδοθούν στον πελάτη του, δηλώνει πως «θα ακολουθήσει ανακοίνωση μετά τη γνώση της δικογραφίας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη των Σακκά – Σεϊσίδη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ