Πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού σε σχολεία και δημαρχεία από τον ΕΔΣΝΑ

Στο σχεδιασμό προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού σε σχολεία και δημοτικά κτίρια επεκτείνει τις δραστηριότητες του ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Βασικός στόχος του προγράμματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΔΣΝΑ, είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργός συμμετοχή μαθητών και πολιτών στην ανακύκλωση χαρτιού.

Το πρόγραμμα αυτό, όπως διευκρινίζει ο ΕΔΣΝΑ, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους δήμους και το υπουργείο Παιδείας και περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης για την ανακύκλωση, καθώς και τοποθέτηση ειδικών κάδων από χαρτόνι σε σχολικά κτίρια και σε δημαρχεία. Επιπλέον, θα τοποθετηθούν μεταλλικοί κάδοι 1100 lt (πράσινου χρώματος με κίτρινο καπάκι) στον εξωτερικό χώρο των σχολείων και των δημαρχείων, που θα συλλέγονται με τα ειδικού τύπου απορριμματοφόρα του ΕΔΣΝΑ και θα μεταφέρουν το υλικό προς ανακύκλωση.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στις δράσεις που αναπτύσσει ο σύνδεσμος στον τομέα της ανακύκλωσης και ειδικότερα στη διαλογή στην πηγή και εφαρμόζεται πρώτη χρονιά με αφορμή την παραλαβή έντυπου υλικού (τετράδια, διαγωνίσματα κ.λπ.) από την εκκαθάριση των αρχείων των βαθμολογικών κέντρων της Αττικής.

Ενδεικτικά μόνο από το βαθμολογικό κέντρο Ηλιούπολης ο ΕΔΣΝΑ, όπως ανακοίνωσε, παρέλαβε τετράδια πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ 2015, ποσότητας περίπου πέντε τόνων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ανακυκλώνουμε τις συσκευασίες μας καθημερινά για ένα πράσινο μέλλον

Χρυσάφι για την Apple οι… ανακυκλωμένες συσκευές

Ο πιο έξυπνος τρόπος να κλείνετε τις σακούλες με τα τρόφιμα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ