Από σπινθήρα θεριστικής μηχανής η φωτιά στη Ρόδο

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στη Νότια Ρόδο, η οποία ξεκίνησε από την περιοχή «Ασώματος» της Απολακκιάς το πρωί του Σαββάτου και είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων, δάσους, χορτολιβαδικής έκτασης, αλλά και στάβλων, γεωργικών μηχανημάτων, αποθηκών και κήπων.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, Αγαπητό Πάλλα, αλλά και τον Προέδρο της ΔΚ Απολακκιάς, Στάθη Διαμαντή, η φωτιά προκλήθηκε από σπινθήρα θεριστικής μηχανής, κάτι το οποίο παραδέχθηκε στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής ο γεωργός που θέριζε το χωράφι του.

Οι πυροσβέστες με επίγεια και εναέρια μέσα,  μηχανήματα του Δήμου και εθελοντές, έπειτα από τιτάνια μάχη κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την πύρινη λαίλαπα στα μέτωπα Απολλακιάς-Ιστρίου-Μονολίθου-Σιαννών, αργά το βράδυ αφού είχαν κοπάσει και οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή.

30 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πλήρωμα  71 πυροσβέστες, 85 άτομα  πεζοπόρο τμήμα, 24 οχήματα του Δήμου και εθελοντές, παρέμειναν στην περιοχή δίνοντας ολονύχτια μάχη.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα σε εστίες της φωτιάς, ενώ βρίσκονται έτοιμα εάν χρειαστεί 3 ακόμη ελικόπτερα. Στη διάρκεια της ημέρας αναμένονται ακόμη 3 ελικόπτερα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, εκφράζει αισιοδοξία ότι από την στιγμή που δεν βρίσκεται σε εξέλιξη κανένα μέτωπο, επικρατήσει και η άπνοια η οποία υπάρχει αυτή την ώρα, θα μπορέσει σύντομα να πει ότι η φωτιά βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο.

Πηγη: dimokratiki.gr

Διαβάστε επίσης:

Οι δικηγόροι αποδοκιμάζουν τις δηλώσεις του Πολάκη

Γιατροί στην Κρήτη παραιτήθηκαν λόγω… κούρασης

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ