Σε κατάσταση απόγνωσης οι συνοδοί των σκύλων Κ-9 του Λιμενικού Σώματος – ΦΩΤΟ

Χωρίς το επίδομα διατροφής και υγειονομικής περίθαλψης των σκύλων Κ-9 του Λιμενικού Σώματος παραμένουν εδώ και 21 μήνες οι συνοδοί τους. Όπως καταγγέλλουν, όλο αυτό το διάστημα πληρώνουν από την ίδια τους την τσέπη τα έξοδα των ζώων και αρκετοί έχουν φτάσει να δίνουν αμφιβόλου ποιότητας ζωοτροφές και ακατάλληλα φάρμακα στα σκυλιά, μόνο και μόνο επειδή είναι φθηνότερα. Αυτό ωστόσο, όπως τονίζουν οι λιμενικοί, εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους αφού η σωστή απόδοση των σκύλων στον εντοπισμό εκρηκτικών και ναρκωτικών εξαρτάται άμεσα από την καλή τους υγεία.

Σε κάθε περίπτωση ξεκαθαρίζουν πως “εμείς δεν θα αφήσουμε τα σκυλιά να πεθάνουν αλλά όταν τα παιδιά μας πεινάνε εμείς θα πάμε να αγοράσουμε γάλα και όχι τα ακριβά φάρμακα ή την ειδική διατροφή που χρειάζονται τα ζώα”. Το μηνιαίο επίδομα για τα τροφεία των αστυνομικών σκύλων Κ-9 ανέρχεται στα 250 ευρώ και όπως λένε οι λιμενικοί συνοδοί τους, εάν δεν προκύψει κάτι έκτακτο, το ποσό αυτό επαρκεί για την ειδική διατροφή αλλά και για όλες τις κτηνιατρικές εξετάσεις, τα εμβόλια και τα φάρμακα που πρέπει βάσει κανονισμών να ακολουθούν τα ζώα.

Τον Οκτώβριο όμως του 2014 το επίδομα διατροφής και υγειονομικής περίθαλψης των Κ-9 σταμάτησε να καταβάλλεται και τα προβλήματα δεν άργησαν να ξεκινήσουν. Όπως λένε οι λιμενικοί συνοδοί, εκτός από τις αμφιβόλου ποιότητας κονσέρβες, αρκετοί έχουν φτάσει στο σημείο να δίνουν στα σκυλιά φάρμακα για ανθρώπους, με την ίδια δραστική ουσία που υπάρχει και στα κτηνιατρικά φάρμακα, μόνο και μόνο επειδή είναι πολύ πιο φθηνά. Ωστόσο, εξηγούν ότι στα ζώα αυτά τα φάρμακα δεν έχουν την ίδια απορροφητικότητα και μπορεί μακροχρόνια να προκαλέσουν προβλήματα.

Με τη σειρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος έχει διαμαρτυρηθεί πολλές φορές προς το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας αλλά χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει λύση.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση έξω από το υπουργείο Εργασίας – ΒΙΝΤΕΟ

Μυστήριο με πτώμα που βρέθηκε στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης

Ο Πανούσης για τη δολοφονία του 14χρονου: Δεν βγαίνεις με τον “δήμιο” σου έξω

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ