Συγκλονίζει η προτροπή του παππού στον 14χρονο δράστη: Ό,τι σε ενοχλεί θα το σκοτώνεις

«Ό,τι δεν σου αρέσει και σε ενοχλεί, θα το σκοτώνεις», φέρεται να έλεγε ο παππούς του 14χρονου, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά του συνομηλίκου συμμαθητή του, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, ο 14χρονος δράστης λύγισε όταν κλήθηκε από την ανακρίτρια να περιγράψει το πώς δολοφόνησε τον συμμαθητή του, αφού πρώτα αποπειράθηκε να τον στραγγαλίσει.

Ο 14χρονος αδυνατούσε να μπει σε λεπτομέρειες, μόνο ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά του και τους γονείς του θύματος, και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, καθώς βάσει νόμου δεν προβλέπεται προφυλάκιση κατηγορουμένου κάτω από 15 ετών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι φωνές στο χωριό της Γέφυρας Θεσσαλονίκης για το παρελθόν του 14χρονου δράστη και συγκεκριμένα για το ότι τον πίεζαν να «σκληραγωγηθεί».

«Ό,τι δεν σου αρέσει και σε ενοχλεί, θα το σκοτώνεις» φέρεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, να έλεγε ο παππούς στον 14χρονο.

Ο παππούς προέτρεπε τον 14χρονο εγγονό του να σφάζει κότες και κουνέλια «για να γίνει άντρας. Γαλουχήθηκε με αυτόν τον τρόπο», αναφέρει στην Espresso συγγενής της οικογένειας.

Κάτοικος του χωριού Γέφυρα στη Θεσσαλονίκη, χαρακτηρίζει τον πατέρα του 14χρονου ως έναν σκληρό και δυνατό άνθρωπο. «Δεν φοβόταν ποτέ, τίποτε και κανέναν. Ενδεχομένως αυτή τη δύναμή του ήθελε να την περάσει και στον γιο του».

 

Διαβάστε επίσης:

«Μακάρι να γυρνούσα τον χρόνο πίσω», είπε ο 14χρονος που σκότωσε τον φίλο του – ΒΙΝΤΕΟ

Νέα μαρτυρία για τον 14χρονο δράστη: Ήταν επιθετικός και με άλλα παιδιά – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ