Συνελήφθη οδηγός φορτηγού για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Έναν 39χρονο Βούλγαρο, οδηγό φορτηγού αυτοκινήτου, συνέλαβε το βράδυ της Τετάρτης  η υποδιεύθυνση ασφαλείας Χίου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά μεταναστών.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο του 39χρονου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο στη Χίο, εντόπισαν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στην καρότσα του οχήματος, τρεις μετανάστες, υπηκόους τρίτων χωρών.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 39χρονος, κατόπιν σχετικής συμφωνίας, θα μετέφερε με το όχημά του, ακτοπλοϊκώς για τον Πειραιά, έναντι χρηματικής αμοιβής, τους προαναφερόμενους αλλοδαπούς, για τους οποίους ισχύουν περιορισμοί για τη διαμονή τους και τη μη απομάκρυνσή τους από τη Χίο. Πρόκειται, δηλαδή, για μετανάστες, που έφτασαν στο νησί μετά τις 20 Μαρτίου 2016.

Στο πλαίσιο των ερευνών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, κατασχέθηκαν, το φορτηγό όχημα του συλληφθέντα, ένα κινητό τηλέφωνο, ακτοπλοϊκά εισιτήρια και το χρηματικό ποσό των 155 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην εισαγγελία Χίου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η υποδιεύθυνση ασφαλείας Χίου.

ΠΗΓΗ: Astraparis.gr

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά σε καταυλισμό προσφύγων στη Χίο

Ιταλία: Περισσότεροι από 3.000 μετανάστες διασώθηκαν στην Μεσόγειο μέσα σε 48 ώρες

Μαινόμενοι οι κάτοικοι της Μόριας κατά του Δημάρχου – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ