Αναστάτωση από το λάθος στα δικαστήρια- Ο Βλαστός στο εδώλιο των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής

Με έκπληξη δικηγόροι, συγγενείς του Παύλου Φύσσα και ακροατές που προσήλθαν να παρακολουθήσουν τη δίκη της Χρυσής Αυγής, αντίκρισαν στην αίθουσα του δικαστηρίου τον Παναγιώτη Βλαστό!

Ο λάθος προγραμματισμός για τις αίθουσες των δύο δικαστηρίων προκάλεσε για λίγο αναστάτωση, καθώς στο εδώλιο βρίσκονταν κατηγορούμενοι και από τις δύο υποθέσεις.

Αρχικά στην έδρα ανέβηκαν οι δικαστές που εξετάζουν την υπόθεση του Παναγιώτη Βλαστού και προχώρησαν άμεσα σε ολιγόλεπτη διακοπή, μέχρι να γίνει μεταφορά των κατηγορουμένων στη διπλανή αίθουσα.

Στη συνέχεια στην έδρα ανέβηκε η σύνθεση του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής και η συνεδρίαση, μετά από περίπου τέσσερις μήνες και αλλεπάλληλες διακοπές, λόγω της αποχής των δικηγόρων, ξεκίνησε με την κατάθεση του αστυνομικού Νίκου Ντάφου. Ο μάρτυρας ήταν οδηγός του περιπολικού στο οποίο οδηγήθηκε, το μοιραίο βράδυ, ο Γιώργος Ρουπακιάς αμέσως μετά τη σύλληψη του.

Ο μάρτυρας περιέγραψε λεπτό προς την σύλληψη του Γ. Ρουπακιά που όταν τον πλησίασαν ” Ήταν ήρεμος και κάπνιζε “.

Όπως είπε, όταν τον ρώτησαν γιατί μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα εκείνος απάντησε ότι ” την έπεσαν σε κάποιο δικό μας”. Στην ερώτηση που του έκαναν αν ήταν οπαδός του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού , καθώς οι αστυνομικοί πίστευαν πως επρόκειτο για συμπλοκή οπαδών των δυο ομάδων,  ο  Ρουπακιάς απάντησε “είμαστε της Χρυσής Αυγής, είμαστε δικοί σας αλλά μην το πείτε πουθενά”. Ο αστυνομικός είπε στο δικαστήριο πως ενημέρωσαν το Κέντρο ότι η συμπλοκή δεν αφορά φιλάθλους αλλά “ψάχνουμε άτομα της Χρυσής Αυγής” και σε διευκρινιστικές ερωτήσεις της προέδρου απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο: “Επί λέξη είπε (σ.σ. ο Ρουπακιάς) είμαι της Χρυσής Αυγής” και υπογράμμισε πως κανείς δεν επιχείρησε να αποσπάσει τον Ρουπακιά από τα χέρια της αστυνομίας ” κανείς δεν ρώτησε γιατί τον βάζουμε στο περιπολικό ” .

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής ο αστυνομικός κατέθεσε  πως συνάδελφος του, ο οποίος ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας, έχει  δεχτεί απειλές και έχει αποσπαστεί σε άλλη υπηρεσία και διευκρίνισε ότι δεν έχει συμβεί και σε εκείνον το ίδιο.

 

Δείτε επίσης:

O πατέρας του Φύσσα για τον Ρουπακιά: Ήρθε ένα τέρας και μας κατέστρεψε – ΒΙΝΤΕΟ

Η μητέρα του Φύσσα απαντά στην αποφυλάκιση του Ρουπακιά με ένα βίντεο

Οι αποδοκιμασίες στον Ρουπακιά – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ