Αιχμές Ιερώνυμου κατά του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος άφησε έμμεσες αιχμές κατά του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, σχολιάζοντας την παραίτηση του Μητροπολίτη από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Εκκλησίας.

Ο κ. Ιερώνυμος κάνοντας αναφορά στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Εκκλησίας, η οποία θα συγκληθεί τον Ιούνιο στην Κρήτη, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «καλούμεθα να διακονήσουμε ένα μεγάλο ιστορικό εκκλησιαστικό γεγονός, που προϋποθέτει και απαιτεί τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, την ανιδιοτελή φωνή μας και την θυσιαστική μαρτυρία μας», απαντώντας εμμέσως στα όσα υποστήριξε τη Δευτέρα ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στην επιστολή παραίτησής του.

«Δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές επιδιώξεις και εγωιστικές αντιεκκλησιαστικές διεκδικήσεις», συμπλήρωσε ο κ. Ιερώνυμος.

«Οι προκλήσεις των καιρών θέλουν εμάς ενωμένους. Σχίσματα και φατρίες είναι έργο του πονηρού που μας θέλει μακριά από το κοινό ποτήριο. Ας αφήσουμε την χάριν του Θεού να καλύψει τα δικά μας κενά, τα οποία θα είναι πολλά», συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος προσθέτοντας ότι: «Οι εποχές που ζούμε προσφέρονται όσο ποτέ για εγωισμούς και φιλοδοξίες».

Συνεχίζοντας ο Μακαριώτατος τόνισε περί του θέματος: «Θα σας παρακαλούσα να κινηθούμε μέσα στο πνεύμα της εν Χριστώ αγάπης και του σεβασμού προς κάθε διαφορετική άποψη, έχοντας κυρίαρχη θέση την γνώμην των πλειόνων. Έχουμε χρέος να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες προτάσεις, έστω και κατά πλειοψηφία, προς διευκόλυνση της πανορθοδόξου προπαρασκευαστικής γραμματείας αλλά και προς αποσαφήνισιν κάθε σκιάς, αμφιβολίας και απορίας».

 

Πηγή: romfea.gr

Διαβάστε επίσης:

Σεραφείμ: Γι’ αυτό παραιτούμαι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ