Υπόθεση Siemens – “Ναι” του Συμβουλίου Εφετών για “βραχιολάκι” στον κατηγορούμενο τραπεζίτη

Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε  την αντικατάσταση της κράτησης με κατ’ οίκον περιορισμό και ηλεκτρονική επιτήρηση του γαλλοελβετού τραπεζικού στελέχους Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για τα εξοπλιστικά και για την Siemens.

Ο κατηγορούμενος παραμένει στη φυλακή, καθώς το βούλευμα των Εφετών αφορά σε ένα από τα τρία εντάλματα προφυλάκισης που εκδόθηκαν πριν από ένα χρόνο σε βάρος του, για δικογραφίες που αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι εφέτες, πάντως, με το βούλευμα τους, αριθμός 686/2016, κάνουν δεκτή την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου διατάσσοντας τον κατ’ οίκον περιορισμό του, υπό ηλεκτρονική επιτήρηση. Με το βούλευμα επιτρέπεται μόνο το δικαίωμα μετάβασής του στα δικαστήρια.

Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ είναι ανάμεσα σε ελάχιστους κατηγορούμενους που προτείνει την έξοδό του από τη φυλακή με το λεγόμενο “βραχιολάκι”, μέτρο που μέχρι στιγμής έχει εφαρμοστεί μόνο σε τέσσερις κρατούμενους που το ζήτησαν για να αποφυλακιστούν. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Οι συμβουλές της ΕΛΑΣ για να μην σας εξαπατήσουν

Οριστική και αμετάκλητη καταδίκη του ζεύγους Παπαντωνίου προτείνει η Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ