800 πρόσφυγες εμβολιάστηκαν στην Ειδομένη

Από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, εμβολιάστηκαν χθες, περίπου 800 πρόσφυγες (παιδιά έως 15 ετών), στα δύο βενζινάδικα, που λειτουργούν ως άτυποι καταυλισμοί στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης.

Η εκστρατεία καθολικής εμβολιαστικής κάλυψης των προσφύγων και μεταναστών, υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο, σύμφωνα με τη Βίκυ Μαρκολέφα από τους ΓΧΣ, με εμβολιασμούς στον άτυπο καταυλισμό στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, όπου παραμένουν χιλιάδες πρόσφυγες.

Στην περιοχή της Ειδομένης, η εκστρατεία γίνεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας. Αφορούν ασθένειες, όπως διφθερίτιδα, τέτανος, ιλαρά, πολιομυελίτιδα, ηπατίτιδα, πνευμονόκοκκος και γρίπη.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η γενίκευση της καμπάνιας εμβολιασμού σε όλους τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και των διεθνών οργανισμών.

Στο μεταξύ, άλλα τρία λεωφορεία, με συνολικά περίπου 100 άτομα, αναχώρησαν, χθες, από την Ειδομένη για τα κέντρα φιλοξενίας σε Ωραιόκαστρο και Λαγκαδίκια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Επιχείρησαν να κάνουν κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας – ΒΙΝΤΕΟ

Φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το τελωνείο Σύμης

“Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Πολάκης μαγειρεύει τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ” – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ