Ο Πρόεδρος Βροντάδου Χίου στο enikos.gr: Δεν πιστεύω ότι θα πέσουν φέτος ρουκέτες

Την εκτίμηση ότι φέτος δεν θα πέσουν ρουκέτες, όπως ορίζει το πασχαλινό έθιμο του ρουκετοπόλεμου στη Χίο, εξέφρασε ο πρόεδρος της κοινότητας Βροντάδου, Μάρκος Κοσμάς, σε συνέχεια της χθεσινής αποκάλυψης του enikos.gr

Ο κ. Κοσμάς, μιλώντας στο enikos.gr, ανέφερε ότι κάθε Πάσχα στον Βροντάδο Χίου διεξάγεται ο ρουκετοπόλεμος, το οποίο είναι ένα παράνομο έθιμο, όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος της κοινότητας, και αυτή είναι η βάση του προβλήματος.

Ο κ. Κοσμάς τόνισε στο enikos.gr, ότι φέτος κάτοικοι που έχουν τα σπίτια τους κοντά στις ενορίες της κοινότητας, συγκέντρωσαν 21 υπογραφές και έστειλαν εξώδικο προς όλες τις Αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στο έθιμο, λόγω των ζημιών που υφίστανται τα σπίτια τους, τονίζοντας ότι δεν επιθυμούν την κάλυψη των σπιτιών τους με τα σύρματα που καλύπτονται κάθε χρόνο.

Στην ερώτηση για το αν έχει ακυρωθεί στο παρελθόν ο ρουκετοπόλεμος στον Βροντάδο Χίου, ο κ. Κοσμάς δήλωσε ότι από το 1972 έως και σήμερα αυτό δεν έχει συμβεί. Με μόνη εξαίρεση το 1993, οπότε είχε συμβεί ένα δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 2 άνθρωποι.

Ο κ. Κοσμάς δηλώνει απαισιόδοξος για τη διεξαγωγή του εθίμου φέτος στον Βροντάδο. «Εγώ νομίζω ότι οι ρουκέτες δεν θα πέσουν φέτος, γιατί η κατάσταση είναι τεταμένη. Το βλέπω πολύ δύσκολο να γίνει αυτό».

«Οι κάτοικοι εμμένουν στις θέσεις τους. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της κοινότητας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:

Διαβάστε επίσης:

Απειλείται ο ρουκετοπόλεμος στη Χίο – Τι λένε μέλη των συνεργείων στο enikos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ