Στάσεις εργασίας και συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας και συμβολικό αποκλεισμό του οργανώνουν στις 11.30 η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Για το λόγο αυτό, η ΟΛΜΕ, αλλά και η ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας.

Η ΟΛΜΕ 8.00 – 11.00 για τον πρωινό κύκλο και 19.00 – 22.10 για τον βραδινό, και η ΑΔΕΔΥ 11.00 – 14.00.

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση, μόνιμος διορισμός όλων των αναπληρωτών τώρα και κατάργηση του Ν.3848/10.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών απέρριψαν την έκκληση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, να μην πραγματοποιήσουν τη συγκέντρωση σήμερα, καθώς την ίδια στιγμή είναι προγραμματισμένη εκδήλωση για βράβευση μαθητών.

«Η κινητοποίησή μας δεν στρέφεται κατά των μαθητών και της εκδήλωσης. Οι μαθητές μας, τα σχολεία και η παιδεία μας δεν «κινδυνεύουν» από τις διαδηλώσεις των δασκάλων και των καθηγητών τους, αλλά από τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ», ανέφερε μεταξύ άλλων η ΔΟΕ.

Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε ότι δεν δέχεται προτροπές-συμβουλές και έκανε λόγο για “επικοινωνιακά τεχνάσματα” από πλευράς υπουργείου όσον αφορά στην ανακοίνωση για σύμπλευση στο ζήτημα της πρόσληψης αναπληρωτών.

Διαβάστε επίσης:

Μαχαιριές μεταξύ μεταναστών στον Πειραιά – Ένας τραυματίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ