• Στους 3.800 οι μετανάστες και προσφυγές στον Πειραιά

  10:32 πμ, Τετάρτη 13 Απρ 2016 10:32 πμ, Τετάρτη 13 Απρ 2016

  Αυξομειώσεις παρατηρούνται το τελευταίο 24ωρο στον αριθμό των μεταναστών και προσφύγων, που διαμένουν στους επιβατικούς σταθμούς στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς πολλά άτομα από άλλα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας έπειτα από ενημέρωση που είχαν από ομοεθνείς τους για τη νέα δομή φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά, μετακινούνται από μόνοι τους προς το λιμάνι, με την ελπίδα να βρουν και αυτοί μια θέση στην επόμενη προγραμματισμένη μεταφορά.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, λιμενικοί, κατά τη διάρκεια της νύχτας, εντόπισαν λεωφορείο με πρόσφυγες και μετανάστες που είχε φτάσει από άλλη περιοχή στο λιμάνι και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν.

  Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ομάδες μεταναστών γιεζίντι με ταξί μετακινήθηκαν από το Ελληνικό στον χώρο της Ε2 για να «ενωθούν» με άλλα μέλη της κοινότητας τους που ήδη είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία της μεταφοράς τους, στη νέα δομή φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.

  Χθες, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες ανέρχονταν σε 3.675 άτομα, ενώ σύμφωνα με την πρωινή καταμέτρηση από το λιμενικό, ο αριθμός αυτός ανήλθε περίπου σε 3.800 άτομα.

  Σχετικά με τον Σκαραμαγκά, όπως είπε χθες, Τρίτη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, ήδη έχει γεμίσει ο πρώτος τομέας χωρητικότητας περίπου 1.000 ατόμων και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει η μεταφορά άλλων 1.000 προσφύγων και μεταναστών στον δεύτερο τομέα.

  Ερωτηματικό, ωστόσο, παραμένει πως θα διαχειριστούν οι αρχές τους Σύρους και Αφγανούς, που μεταφέρονται στον συγκεκριμένο χώρο και έχουν ήδη συμμετάσχει σε μικροεπεισόδια στο λιμάνι και σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, σε δεύτερη φάση θα γίνει ο διαχωρισμός τους.

  Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι από τους μετανάστες και πρόσφυγες αρνούνται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία, με προορισμό άλλες δομές φιλοξενίας που βρίσκονται σε Μαλακάσα και Οινόφυτα ή σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς οι περισσότεροι επιθυμούν να βρίσκονται κοντά σε κέντρο πόλης, όπου υπάρχουν ξένες τράπεζες για να μπορούν να λαμβάνουν χρήματα από συγγενείς τους που βρίσκονται ήδη σε χώρες του εξωτερικού.

  Χθες, ένα πούλμαν που βρέθηκε στην πύλη Ε-2 με προορισμό τη Μαλακάσα δεν επιβιβάσθηκε κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης σε αυτό.

  Το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάδνη" μεταφέροντας μόνο πέντε μετανάστες από τη Μυτιλήνη, ενώ χθες άλλα 6 άτομα μετέφερε από τη Χίο το «blue star 1».

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης:

  53.381 πρόσφυγες σε όλη τη χώρα

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα