15 ειδικοί πράκτορες της Europol στα ελληνικά νησιά

Η εγκατάσταση στην Ελλάδα ειδικών πρακτόρων της EUROPOL, με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαχείριση πληροφοριών που σχετίζονται με το προσφυγικό και την ασφάλεια στην Ευρώπη, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα και του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, με τον διευθυντή της Europol Ρομπ Γουεϊνράιτ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα.

Στη διάρκεια της συνάντησής οι κκ Τόσκας και Γουεϊνράιτ συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, επικεντρώνοντας σε θέματα συνεργασίας των αρχών ασφαλείας της χώρας μας με τη Europol στον τομέα της αποτροπής των διακινητών ανθρώπων. Συζήτησαν ακόμα ζητήματα ευρωπαϊκής συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας.

Στη συνέχεια ο διευθυντής της Europol είχε ξεχωριστή συνάντηση με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα. Στις συναντήσεις συμμετείχαν η προϊσταμένη Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, αστυνομικός διευθυντής Ηλίας Ξανθάκης.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, τις επόμενες ημέρες θα εγκατασταθούν στα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, περίπου 15 εμπειρογνώμονες της Europol, οι οποίοι θα λειτουργούν ως παρατηρητές και διακομιστές όλων των πληροφοριών που συλλέγουν οι ελληνικές αρχές κατά την καταγραφή προσφύγων και μεταναστών.

Σκοπός της παρουσίας τους είναι να μεταφέρονται και να αξιολογούνται ταχύτερα όποιες πληροφορίες αφορούν κυρίως σε διακινητές, αλλά και για ύποπτους τζιχαντιστές, εφόσον θα μπορούσε να προκύψει κάτι τέτοιο κατά τη διαδικασία πρώτης καταγραφής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης.

Αυτό είναι το σχέδιο του Καμμένου για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ