Καταδικάστηκε ο Τομπούλογλου για το “φακελάκι” των 25.000 ευρώ

Της Άννας Κανδύλη

Σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και τριών μηνών και χρηματική ποινή 40.300 ευρώ καταδικάστηκε ο Χάρης Τομπούλογλου από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων για το “φακελάκι” των 25.000 ευρώ το οποίο φέρεται να ζήτησε ως πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, προκειμένου να μην κηρύξει έκπτωτη σε διαγωνισμό διαφημιστική εταιρεία που είχε αναλάβει την προώθηση του προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της παθητικής δωροδοκίας και της οπλοκατοχής ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Ωστόσο  παραμένει εκτός φυλακής αφού η έφεση του έχει αναστέλλουσα δύναμη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι δικαστές καταδίκασαν σε 5 έτη κάθειρξης και 7 μήνες με αναστολή στην έφεση τον συγκατηγορούμενο και στενό συνεργάτη του κ. Τομπούλογλου Χρήστο Τριανταφύλλου ενώ έκριναν αθώο τον κατηγορούμενο γιατρό Στέφανο Μιχαλάκο.

 “Θα αγωνίζομαι μέχρι το τέλος της ζωής μου για να αποδείξω την αθωότητα μου”, δήλωσε προς την έδρα ο Χάρης Τομπούλογλου μετά την έκδοση της απόφασης. 

 

 Διαβάστε επίσης

Εξονυχιστικοί οι έλεγχοι της αστυνομίας στην Ειδομένη

Καθηγητής ιατρικής πληρωνόταν επί 8 χρόνια χωρίς να διδάσκει

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ