Γιατροί χωρίς σύνορα: Τρία παιδιά χτυπημένα από πλαστικές σφαίρες στο κεφάλι

Πάνω από 300 περιστατικά, εκ των οποίων τα 200 είχαν αναπνευστικά προβλήματα αντιμετώπισαν σύμφωνα με ανακοίνωσή τους οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», στην Ειδομένη.

Συνολικά επτά τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Κιλκίς από τα επεισόδια μεταξύ προσφύγων και των αρχών των Σκοπίων στην Ειδομένη. Σύμφωνα με τον εκτελούντα χρέη διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς, Αιμίλιο Σάτσογλου, οι τρεις από τους επτά έχουν ήδη επιστρέψει στον καταυλισμό, ενώ εκτιμάται από τους γιατρούς και η κατάσταση των υπολοίπων, χωρίς ωστόσο να εμπνέει ανησυχία.  

Η μαρτυρία ενός εθελοντή γιατρού της οργάνωσης που δημοσιεύτηκε, είναι συγκλονιστική και εξοργίζει. Όπως αναφέρει τρία παιδιά μεταφέρθηκαν με τραύματα στο κεφάλι από τις πλαστικές σφαίρες που έριξαν οι δυνάμεις των Σκοπίων. Και τα τρία τραυματισμένα παιδιά ήταν κάτω από 10 ετών.

Επιπλέον αναφέρει πως υπήρχαν τραυματισμοί από το ποδοπάτημα που προκάλεσε ο πανικός και πως τα περιστατικά αυτά είχαν κακώσεις στο στήθος.

Τέλος σημειώνει πως εκτός από τα 200 περιστατικά που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, υπήρξαν και έγκυες γυναίκες που χρειάστηκαν βοήθεια.

Διαβάστε επίσης:

Σκόπια: 15 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τα επεισόδια στην Ειδομένη

Τα Σκόπια για τα επεισόδια στην Ειδομένη

Πεδίο μάχης η Ειδομένη – Πλαστικές σφαίρες και χημικά από τους Σκοπιανούς αστυνομικούς – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σκόπια: 23 τραυματίες από τα επεισόδια στην Ειδομένη- Αιχμές για τη στάση Ελλήνων αστυνομικών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ