250 μετανάστες έφυγαν από το κέντρο φιλοξενίας στη Σάμο – ΒΙΝΤΕΟ

Περίπου 250 πρόσφυγες και μετανάστες ξεσηκώθηκαν σήμερα στο κέντρο φιλοξενίας στη Σάμο διαμαρτυρόμενοι για την κράτησή τους και αποχώρησαν τελικά από το κέντρο κατευθυνόμενοι προς το λιμάνι του νησιού.

Σύμφωνα με το i-samos.gr νωρίς το μεσημέρι οι 560 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν μέσα στο Κέντρο άρχισαν να διαμαρτύρονται και ζητούσαν από τους δύο αστυνομικούς  να ανοίξουν τις πόρτες για να φύγουν. Αρνήθηκαν παράλληλα να δεχτούν φαγητό.

Αμέσως  σήμανε συναγερμός στο νησί και άνδρες της αστυνομίας, του λιμενικού, της Frontex έφτασαν στο σημείο προκειμένου να προσπαθήσουν να τους μεταπείσουν.

Όσο περνούσε η ώρα οι μετανάστες εκνευρίζονταν περισσότερο, με αποτέλεσμα κάποιοι να απειλούν με μαχαίρια και σπασμένα κομμάτια γυαλιού, άλλοι προσπαθούσαν να ρίξουν την κεντρική είσοδο ενώ άλλοι άρχισαν να δραπετεύουν από την αφύλακτη περίφραξη.

Μετά από διαπραγματεύσεις οι επικεφαλής της αστυνομίας αποφάσισαν να ανοίξουν τις πόρτες και  250 άτομα κατευθύνθηκαν ομαδικά προς το λιμάνι, με την ελπίδα να επιβιβαστούν σε κάποιο πλοίο.

Οι μετανάστες μέχρι αυτή την ώρα βρίσκονται εγκλωβισμένοι από ισχυρές δυνάμεις απέναντι από την αστυνομική διεύθυνση Σάμου και γίνονται διαπραγματεύσεις ώστε να μεταπειστούν και να γυρίσουν πίσω στο Κέντρο.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: i-samos.gr

Διαβάστε επίσης:

Αρνήθηκαν να κατέβουν από τα λεωφορεία οι πρόσφυγες στα Ιωάννινα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πρόσφυγες διαμαρτύρονται στα σύνορα με τα Σκόπια – ΦΩΤΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ