Στον εισαγγελέα οι Ειδικοί Φρουροί “έμποροι όπλων”

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., οι τέσσερις ειδικοί φρουροί, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, για μεταφορά και διακίνηση παράνομων όπλων από την Κρήτη στην Αθήνα..

Σήμερα οι τέσσερις ειδικοί φρουροί, μαζί με τον αδελφό του ενός, οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, σύσταση συμμορίας, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, πρόκειται για δύο 28χρονους που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙΑΣ στην Αττική, έναν 27χρονο που υπηρετεί στα Χανιά και έναν 30χρονο που υπηρετεί σε επίλεκτη μονάδα του Ρεθύμνου, και τον 31χρονο αδελφό του τελευταίου.

Η πληροφορία που οδήγησε στην διερεύνηση της υπόθεσης από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ανέφερε ότι οι ειδικοί φρουροί θα έφερναν όπλα από την Κρήτη, τα οποία ένας από τους 28χρονους στην Αθήνα, επρόκειτο να παραδώσει, κατόπιν παραγγελίας, σε αλλοδαπό κακοποιό.

Μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει τεκμηριωθεί και από την αστυνομική έρευνα, αλλά οι αρμόδιοι αξιωματικοί το εξετάζουν με πολύ προσοχή, καθώς και το ενδεχόμενο να υπάρχει κρυψώνα και με άλλα όπλα που δεν έχει ακόμα βρεθεί.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί το υπηρεσιακό πιστόλι του 28χρονου που συνελήφθη στον Πειραιά, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται που το έχει.

Τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις. Επισημαίνεται ότι δεν είναι καταχωρημένα ως νόμιμα στην ηλεκτρονική βάση της αρμόδιας υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης.

Ειδικοί φρουροί συνελήφθησαν για εμπορία όπλων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ