Χίος: Κυκλώματα προμηθεύουν πρόσφυγες με εισιτήρια, συνελήφθησαν 2 άτομα

Στην αρχή ίσως και κυκλώματος μεσαζόντων, που προμηθεύουν παράνομα με εισιτήρια πρόσφυγες και μετανάστες για να αναχωρήσουν από τη Χίο βρίσκεται το λιμεναρχείο Χίου, το οποίο συνέλαβε το βράδυ της Δευτέρας, 28 Μαρτίου 2016, δύο Χιώτες μεσάζοντες.

Πρόκειται για έναν 34χρονο και έναν 33χρονο, οι οποίοι είχαν προμηθεύσει με εισιτήρια που έφεραν ελληνικά ονόματα, δύο μετανάστες, οι οποίοι είχαν φτάσει στη Χίο μετά τις 20 Μαρτίου 2016 και ήταν εγκλωβισμένοι στο hot spot της ΒΙΑΛ απ΄ όπου και είχαν φύγει.

Ο εντοπισμός των επιβατών με τα παρανόμως εκδοθέντα εισιτήρια έγινε κατά τον έλεγχο στο πλοίο Blue Star 1 και μετά από υπόδειξη των μεταναστών και έλεγχο του Λιμεναρχείου συνελήφθησαν οι δύο μεσάζοντες για την έκδοση των εισιτηρίων.

Μάλιστα, το ένα εισιτήριο έφερε το όνομα του ίδιου του Χιώτη μεσάζοντα (!), ενώ το άλλο έφερε πάλι ελληνικό όνομα, αλλά ατόμου που ουδεμία είχε σχέση με την συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του astraparis.gr, οι δύο Χιώτες δεν φαίνεται να έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους. Ο ένας εξ αυτών «ψάρεψε» τον έναν μετανάστη σε ένα εστιατόριο και ο άλλος ήρθε σε επαφή με τον επιβάτη μέσω ενός Ιρανού.

Το περιστατικό αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης των ελέγχων από τα στελέχη του Λιμεναρχείου, τόσο κατά την είσοδο των επιβατών στα πλοία, όσο και στα φορτηγά και στις νταλίκες που φεύγουν από τη Χίο για τον Πειραιά.

Δεν αποκλείεται, πάντως, να έχουν συμβεί και άλλα τέτοια περιστατικά, γιατί υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι μπορούν να διαθέσουν χρήματα για την έκδοση τέτοιων εισιτηρίων, για να αναχωρήσουν από τη Χίο.

Προανάκριση για τα περιστατικά, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το λιμεναρχείο Χίου.

ΠΗΓΗ: astraparis.gr

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδια στη Χίο: Ένας Ιρακινός τραυματίας στο νοσοκομείο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ