Αναβρασμός στην Ειδομένη μετά τις φήμες πως ανοίγουν τα σύνορα – Τι απαντά η κυβέρνηση – ΒΙΝΤΕΟ

Αναβρασμός επικρατεί στην Ειδομένη μετά τις φήμες που κυκλοφορούν μεταξύ των προσφύγων πως ανοίγουν τα σύνορα. 

Όπως μετέδωσε το MEGA, από χθες το πρωί υπάρχει η φήμη ότι σήμερα στις 12 μεσημέρι θα ανοίξουν τα σύνορα. Στο πλαίσιο αυτό, καραβάνια προσφύγων περπατούν στο δρόμο με κατεύθυνση την Ειδομένη. Μάλιστα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει κάλεσμα για μαζική διαμαρτυρία στα σύνορα. Σύμφωνα με το MEGA, στο στόχαστρο της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν μπει ΜΚΟ που με τον “μανδύα” της στήριξης προς τους πρόσφυγες φαίνεται να παίζουν ύποπτα παιχνίδια στην πλάτη τους, παρακινώντας τους να περάσουν ξανά μαζικά στα Σκόπια.

Το θέμα σχολίασε ο Γιώργος Κυρίτσης, εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού για το Προσφυγικό.

 “Έχει ενταθεί η προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου στην Ειδομένη σχετικά με τα σύνορα που παραμένουν δυστυχώς κλειστά. Το να δημιουργείς προσδοκίες σε έναν κόσμο ταλαιπωρημένο που δεν πρόκειται να δικαιωθούν είναι κάτι που δεν πρέπει να γίνεται. Να είναι πολύ προσεχτικοί αλληλέγγυοι και ΜΚΟ όταν κυκλοφορούν τέτοιου είδους πληροφορίες  και να ενημερώνουν τον κόσμο”  είπε μιλώντας στο ΜΕGA.

“Δεν μπορώ να αποκλείσω να υπάρχουν και κάποιοι που παίζουν παιχνίδια σε βάρος των προσφύγων”, είπε ο κ. Κυρίτσης και τόνισε ότι “αν είναι ένα κάλεσμα στην Ειδομένη για μια διαμαρτυρία δεν είναι κακό, αν είναι κάτι άλλο είναι λάθος”.

Όπως σημείωσε, οι αρχές ερευνούν ποιοι μοιράζουν τα φυλλάδια στην Ειδομένη για ανοιχτά σύνορα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ