Σηφάκης: Τα μέτρα ασφαλείας ήταν πολύ αυξημένα, δεν ξέρω πώς συνέβη αυτό

Ζει από αρκετά κοντά τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στο Βέλγιο και μετέφερε τα όσα συμβαίνουν. Ο Μιχάλης Σηφάκης μίλησε στη Nova και αναφέρθηκε στα δυσάρεστα γεγονότα των Βρυξελλών. Ο τερματοφύλακας της Κόρτραϊκ επεσήμανε ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν πολύ αυξημένα και πριν τις δύο εκρήξεις.

Αναλυτικά μίλησε για:

-Το κλίμα που υπάρχει στη χώρα: «Η κατάσταση από το πρωί είναι έκρυθμη, όλη η χώρα είναι σε επιφυλακή. Είμαι τυχερός, διότι δεν είμαι πολύ κοντά στις Βρυξέλλες. Η αλήθεια είναι ότι μετά τις 13 Νοεμβρίου και το συμβάν στο Παρίσι τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυξημένα. Υπήρχε στρατός σε κάθε κεντρικό σημείο και σε κάθε τουριστικό. Το πώς κατάφερε να γίνει κάτι τέτοιο είναι απορίας άξιο. Η αλήθεια είναι ότι έχουν αποτρέψει πολλές ενέργειες ή προσπάθειες, αλλά το Βέλγιο είναι χώρα με πολλούς μετανάστες και τζιχαντιστές και είναι λογικό να ξεφεύγουν τα πράγματα. Αλλά τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά τον τελευταίο καιρό. Παντού, σε εστιατόρια, σε εμπορικό κέντρο, ακόμα και σε βόλτα όταν ήσουν».

-Το πώς αντιμετωπίζουν οι Βέλγοι την κατάσταση: «Είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι γενικότερα, όχι μόνο στο συμβάν που έγινε το πρωί της Τρίτης. Και για το Παρίσι και για τα θέματα της Ελλάδας αναφέρονται και γενικότερα είναι πολύ ευαισθητοποιημένος λαός. Δεν απέχει από όλη την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη. Υπάρχουν πολλοί μετανάστες σε οποιαδήποτε δουλειά. Εξάλλου, είναι και μπερδεμένος ο λαός, με τους Φλαμανδούς, τους Γαλλόφωνους. Ακόμα και εγώ που ήρθα εδώ για να μείνω ήρθε η Αστυνομία σε εμένα για να δει το ποιος μένει, που μένει για να πάρω την ταυτότητα.

Καλώς ή κακώς πρέπει να προχωράμε μπροστά. Και στο συμβάν που είχε γίνει στο Παρίσι, όλοι ήταν σε τέσσερις με πέντε ημέρες σε καραντίνα και δεν κυκλοφορούσε κανείς, κυρίως στα αεροδρόμια, στην Grand Placeστην Κομισιόν, διότι ήξεραν ότι ο δράστης του Παρισιού ήταν στην πόλη. Πιστεύω ότι για τις επόμενες δέκα ημέρες έτσι θα είναι και η κατάσταση στο Βέλγιο. Αναγκαστικά από εκεί και πέρα θα συνεχίσουν τη ζωή τους».

-Το αν έχει μιλήσει με τους υπόλοιπους Έλληνες που ζουν στο Βέλγιο: «Έχω μιλήσει και είναι καλά όλοι ευτυχώς. Είμαστε σε ένα σημείο, όπου βρισκόμασταν μια ημέρα μετά ή πριν από ταξίδι. Οπότε, ήμασταν τυχεροί».

ΠΗΓΗ: Nova

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ